گره گشایی از مشکلات زنان سرپرست خانوار با کارآفرینی – خبرگزاری اسمارت تیم | اخبار ایران و جهان

گره گشایی از مشکلات زنان سرپرست خانوار با کارآفرینی - خبرگزاری اسمارت تیم | اخبار ایران و جهان

به گزارش خبرنگار اسمارت تیم هایده شریفی متولد سال ۱۳۵۹ تحصیل کرده رشته مدیریت بازرگانی است. وی کارمند دانشگاه کردستان و نایب رئیس مرکز نیکوکاری دانشگاه های کردستان است. این مرکز سال ۱۳۹۲ با تلاش های استاد زکی زاده و همکاری سایر دانشگاهیان آغاز به کار کرد.

اعضای این مرکز به سه دسته از نیازمندان کمک می کنند. دسته اول مدد جویان تحت پوشش کمیته امداد هستند. پس از اخذ پرونده این افراد از کمیته امداد برای آنها مددکار تعیین کرده و این مددکارها به سراغ خانواده ها رفته و نیازمندی های آنها را تعیین می کنند و هر نیازی که داشته باشند در قالب هم افزایی با کمیته امداد بر طرف می کنند.

برخی از مددجویان هم خود دانشجویان هستند که در دوران تحصیلی شان دچار مشکل یا بیماری خاصی شده اند. این مرکز آن ها را تحت پوشش قرار می دهد. یک سری از افراد هم تحت پوشش هیچ نهاد حمایتی نیستند. مانند زنان بد سرپرست و بی سرپرست که برای آن ها شغل ایجاد می کنند. این گروه برای این خانم ها کلاس هایی را برگزار می کنند و شرکت کنندگان در یک الی دو جلسه راهنمایی می شوند. پس از آن با توجه به علاقه ای که هر یک از این شرکت کنندگان دارند و حرفه ای که بلد هستند وام و امکانات دریافت می کنند تا بتوانند شغلی برای خود دست و پا کنند.

مثلاً فردی مهارت قالیبافی داشت اما چون بودجه ای برای تأمین مواد اولیه نداشت مجبور بود برای دیگران کار کند و از این راه صرفاً حق الزحمه ناچیزی دریافت می کرد که امور اولیه زندگی اش را تأمین نمی کرد. این مرکز به او کمک کرد تا برای خودش دار قالی برپا کند و در منزل خودش مشغول به کار شود. چنین حمایت هایی را از مشاغلی مانند آرایشگری خیاطی و غیره هم انجام می دهند.

خیرین این مرکز اساتید و اعضای هیئت علمی دانشگاه و همچنین افرادی خارج از محیط دانشگاه هستند که به صورت موردی یا مستمر مبالغی را در اختیار مرکز نیکوکاری قرار می دهند. ادارات مختلف مانند سپاه ستاد اجرایی فرمان امام بنیاد برکت و غیره هم بسته های معیشتی یا کمک های موردی به مرکز می رسانند. دانشجویان هم در امور مشارکت دارند. دانشجویان پزشکی و دندان پزشکی برای کارهای اولیه مانند پر کردن و کشیدن دندان به مناطق محروم شهر می روند.

دانشجویان رشته آموزش ابتدایی کلاس های تقویتی مددجویان را عهده دار هستند. فعالیت عمرانی و ساخت مسکن برای محرومان با مشارکت دانشجویان دارند همچنین برای آزادی زندانیان هم فعالیت هایی با کمک دانشجویان انجام شده است.

یکی از کارهای آن ها این است که در چند محله آسیب پذیر مثل عباس آباد نایسر کانی کوزله در شهر سنندج که بیشتر افراد قشر ضعیف و محروم در آن ساکن هستند فعالیت کنند. محله نایسر به نام محله هفتاد و دو ملت معروف است و از هر شهر و استانی پذیرای مردم بوده و هر کس هر جور می خواسته خانه اش را به صورتی غیر ایمن ساخته است. هر مسؤولی که به سنندج بیاید او را به این محله می برند تا از آن بازدید کند.

تمرکز این مرکز در محله هایی مانند کانی کورله و عباس آباد است که مردم فقیر خود سنندج در آنها زندگی می کنند. برگزاری فعالیت های عمومی مانند اردوهای جهادی و ساماندهی کودکان کار را در مرحله نایسر هم انجام داده اند. بسیاری از مردهای سرپرست خانوار هستند که اگر به آن ها کمک کنند مبلغ دریافتی را خرج اعتیاد خود می کنند و چیزی به زن و فرزندانشان نمی دهند و به همین دلیل کمک های نقدی فقط به خانواده و همسران تعلق می گیرد.

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "گره گشایی از مشکلات زنان سرپرست خانوار با کارآفرینی – خبرگزاری اسمارت تیم | اخبار ایران و جهان" هستید؟ با کلیک بر روی اجتماعی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "گره گشایی از مشکلات زنان سرپرست خانوار با کارآفرینی – خبرگزاری اسمارت تیم | اخبار ایران و جهان"، کلیک کنید.

نوشته های مشابه