پاسخ به بزرگ ترین دروغ قرن/ آیا امواج الکترومغناطیسی ۵G سرطان زا است؟
تینا مزدکی_دانشمندان در دانشگاه Constructor آلمان اخیراً یکی از دقیق ترین و جامع ترین آزمایش ها درباره ی تأثیر امواج ۵G روی سلول های انسانی را انجام دادند. آن ها سلول های پوست انسان را در معرض امواجی با فرکانس بسیار بالاتر از آن چه دکل های ۵G تولید می کنند قرار دادند و نتیجه آن روشن بود: هیچ اتفاقی نیفتاد!

این آزمایش پاسخی قاطع به باورهای رایج درباره ی خطرناک بودن شبکه های نسل پنجم مخابراتی است و یکی از مهم ترین پژوهش هایی است که به طور مستقیم ادعای آسیب زا بودن امواج ۵G را به چالش می کشد.
چرا ۵G ساخته شد؟
نسل پنجم ارتباطات همراه (۵G) به منظور پاسخ گویی به حجم عظیم داده هایی که هر روزه از طریق اینترنت جابه جا می شوند توسعه پیدا کرد. افزایش استفاده از فناوری های آنلاین نیاز به سرعت بیشتر تأخیر کمتر و ظرفیت بالاتر شبکه ها را ضروری کرده بود. اما با این که دلیل اصلی طراحی ۵G کاملاً فنی و کاربردی بود برخی افراد این فناوری را درگیر فرضیه های توطئه گرایانه ی گسترده تری کردند.
شایعات و واقعیت ها
در دوران پاندمی کرونا برخی شایعات دکل های ۵G را به شیوع ویروس مرتبط دانستند. از نگرانی های معمول درباره ی «اشعه ی نامرئی» گرفته تا ادعاهایی غیرعلمی مانند تبدیل انسان ها به زامبی. طنز ماجرا این جاست که همین فناوری ای که از آن هراس داشتند به آن ها امکان انتشار سریع این ادعاها را داد.
با وجود تلاش های مکرر دانشمندان برای تصحیح این تصور غلط ترس از امواج الکترومغناطیسی همچنان باقی ماند؛ حتی با وجود تأکید متخصصان بر این که امواج رادیویی در تلفن های همراه از نوع غیر یونیزه کننده هستند و برخلاف پرتوهای ایکس یا گاما نمی توانند ساختار DNA را تخریب کرده یا باعث سرطان شوند.
بیشتر مطالعات قبلی درباره ی تأثیرات امواج ۵G به دلیل ضعف در طراحی مانند نبود کنترل دما یا شرایط کور (بلایند) با انتقاد مواجه بودند. اما این پژوهش جدید با رعایت دقیق ترین استانداردهای علمی طراحی شده است. محققان دو نوع سلول پوست انسان (کراتینوسیت ها و فیبروبلاست ها) را در معرض امواج الکترومغناطیسی با فرکانس های ۲۷ گیگاهرتز و ۴۰.۵ گیگاهرتز یعنی فرکانس هایی بسیار بالاتر از محدوده ی معمول ۵G قرار دادند. شدت امواج نیز از سطح پایین تا ۱۰ برابر بیشتر از حد مجاز تعیین شده افزایش یافت. سلول ها در دو بازه ی زمانی ۲ ساعته و ۴۸ ساعته بررسی شدند.
برای بررسی اثر احتمالی این امواج دانشمندان از تکنیک هایی چون توالی یابی RNA تمام ژنوم برای بررسی تغییرات در بیان ژن ها و آزمایش های متیلاسیون DNA برای ارزیابی تنظیمات ژنتیکی استفاده کردند. اما نتیجه این بود که هیچ تغییری مشاهده نشد و آن ها می گویند:«نتایج پژوهش ما به روشنی نشان می دهند که حتی در بدترین شرایط ممکن هیچ تغییر معناداری در بیان ژن یا الگوی متیلاسیون سلول های پوست انسان پس از قرار گرفتن در معرض این امواج دیده نمی شود.»
آزمایش در محیطی با کنترل دما و به صورت کاملاً کور انجام شد. علاوه بر گروه آزمایشی دو گروه کنترل نیز در نظر گرفته شد: یکی در معرض نور فرابنفش (UV) و دیگری تحت شرایط مشابه اما بدون تابش امواج ۵G. همان طور که انتظار می رفت فقط گروه در معرض نور فرابنفش (UV) تغییراتی را نشان داد.
برای اطمینان بیشتر محققان برچسب گذاری گروه ها را صدها بار به صورت تصادفی جابه جا کردند تا بررسی کنند که آیا تغییری واقعی در داده ها وجود دارد یا نه و باز هم هیچ نشانه ای از تأثیر مشاهده نشد.
نتیجه این پژوهش پاسخی علمی و مستند به تمام شایعات پیرامون ۵G است. دانشمندان می گویند: «با توجه به تفاوت های گسترده در کیفیت مطالعات پیشین ما یک طراحی جامع با کنترل دقیق انجام دادیم تا بحث اثرات زیستی غیرحرارتی را یک بار برای همیشه خاتمه دهیم.»
منبع: iflscience
۲۲۷۳۲۳
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "پاسخ به بزرگ ترین دروغ قرن/ آیا امواج الکترومغناطیسی ۵G سرطان زا است؟" هستید؟ با کلیک بر روی پزشکی، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "پاسخ به بزرگ ترین دروغ قرن/ آیا امواج الکترومغناطیسی ۵G سرطان زا است؟"، کلیک کنید.