توسعه قرصی که چندین دوز دارو در دل خود دارد

برخی از بیماری های رایج نیاز به زمان بندی دقیقی در مصرف داروها دارند. اکنون یک کپسول قابل تنظیم که در دانشگاه کالیفرنیا سن دیگو مهندسی شده است می تواند به لطف یک سیستم رهاسازی مرحله ای منحصر به فرد برنامه های پیچیده دوز مورد مصرف دارو را ساده کند.

توسعه قرصی که چندین دوز دارو در دل خود دارد

به گزارش اسمارت تیم در سال های اخیر تحقیقاتی انجام شده است که میزان مصرف برخی مواد را بر اساس ساعت های زیستی بدن ما که به عنوان ریتم های شبانه روزی نیز شناخته می شوند تجزیه و تحلیل می کند. به عنوان مثال سال گذشته یک مطالعه نشان داد که افراد سحرخیز که داروهای فشار خون خود را در ساعات اولیه روز مصرف می کردند و افراد شب زنده دار که آنها را قبل از خواب مصرف می کردند خطر کمتری برای حملات قلبی غیرکشنده داشتند. یک مطالعه قبلی نشان داد که مصرف داروهای ضدالتهاب در شب در مقابل صبح می تواند مانع بهبودی شود. حتی زمان اضافه کردن شکر به قهوه روزانه نیز بر اثرات کافئین نوشیدنی تاثیر گذاشته است.

به نقل از نیواطلس با این حال رعایت هر نوع دوز روزانه ای می تواند دشوار باشد و به خصوص برای افراد مسن که گاهی اوقات با زوال شناختی دست و پنجه نرم می کنند. کپسول جدید دانشگاه کالیفرنیا سن دیگو می تواند تا حد زیادی به کمک و افزایش بالقوه اثربخشی برخی از داروها کمک کند.

محققان برای ساخت آن کپسولی با بخش های مختلف که توسط موانع ساخته شده از پلیمر حساس به pH جداسازی شده است مهندسی کردند. این پلیمر از موانع در برابر اسید معده محافظت می کند و محققان می گویند با تغییر ضخامت موانع مختلف می توان زمان آزاد شدن داروها در بخش های مختلف را کنترل کرد.

کل کپسول با یک لایه محافظ از سلولز گیاهی پوشانده شده است که در واقع در معده حل می شود. بنابراین برای داروهایی که بهتر است بلافاصله آزاد شوند لایه اول می تواند توسط موانع محافظت نشود و هنگامی که پوسته بیرونی حل می شود آزاد شود.

اگر این برای یک قرص نسبتا کوچک کافی نبود مهندسان آن لایه بیرونی را با ذرات منیزیم ریز نیز آغشته می کردند که دو عملکرد دارد. وقتی این ماده آزاد می شود جریانی از حباب های هیدروژن ایجاد می کند که به پراکندگی سریع تر داروی اول کمک می کند. پس از آن منیزیم به خنثی کردن اسید معده کمک می کند که می تواند مانع pH را برای آزاد کردن داروی دوم تغییر دهد.

برای آزمایش این کپسول محققان آن را با سه دوز رنگی از داروی پارکینسون پر کردند. در شرایط شبیه سازی شده معده آنها توانستند ببینند که دوز اول به همراه ترکیبات منیزیمی به سرعت آزاد می شود در حالی که دو محفظه دیگر باعث آزادسازی تدریجی تر دارو در طول زمان شدند.

استفاده از داروی پارکینسون یک تصمیم تصادفی نبود. محققان می گویند حفظ سطح مناسب آن در طول روز می تواند به بیماران در مدیریت علائمشان کمک زیادی کند.

نویسنده اول این مطالعه می گوید: اگر سطح دارو خیلی پایین بیاید بیماران دچار لرزش و سایر علائم حرکتی می شوند. اما اگر بتوانیم آن سطح را ثابت نگه داریم می توانیم به حفظ ثبات حرکت بیمار نیز کمک کنیم. کپسول ما پتانسیل تضمین این ثبات را در طول روز دارد و بنابراین بیماران نیازی به نگرانی در مورد زمان بندی دقیق هر دوز ندارند.

این کپسول می تواند به بیماران مبتلا به بیماری های قلبی عروقی کمک کند به عنوان مثال یک دوز آسپرین را در صبح یک بتا بلاکر را در بعد از ظهر و یک داروی کلسترول را در شب آزاد کند.

محققان قصد دارند روی راه هایی برای طراحی کپسولی کار کنند که بیش از یک روز دوام بیاورد. آنها همچنین قصد دارند بررسی کنند که آیا می توانند کپسولی طراحی کنند که بتواند داروها را در دستگاه گوارش در فواصل بیشتری آزاد کند یا خیر.

پایان خبر اسمارت تیم

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "توسعه قرصی که چندین دوز دارو در دل خود دارد" هستید؟ با کلیک بر روی پزشکی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "توسعه قرصی که چندین دوز دارو در دل خود دارد"، کلیک کنید.

نوشته های مشابه