۹۷درصد جمعیت استان چهارمحال وبختیاری با سواد هستند
به گزارش خبرگزاری اسمارت تیم استان چهارمحال وبختیاری ؛ یاسر خسروی درنشست خبری با اصحاب رسانه به مناسبت هفته نهضت سواد اموزی افزود: در هفتم دی ماه ۱۳۵۸به دستور حضرت امام خمینی (قدس سره) نهضت سواد اموزی با هدف ریشه کنی بی سوادی در کشور تشکیل گردید.
به گفته وی : نرخ باسوادی آن زمان بین ۳۵تا ۳۶ درصد بوده است که با فرمان حضرت امام (ره) مبنی بر تشکیل نهضت سواد آموزی فرصت مجدد برای افراد فراهم گردید که اکنون با سوادی بین سنین ۱۰ تا ۴۹ سال به ۹۷ درصد و بالای ۶ سال به ۸۸ درصد رسیده است.
تعهد آموزشی امسال سوادآموزی در استان در جامعه هدف ۱۰ تا ۴۹ سال پنج هزار و ۳۵۷ نفر است
یاسر خسروی گفت : تعهد سواد اموزی درجامعه هدف ۱۰ تا ۴۹ سال ۵۳۵۷ نفر است که تحت پوشش اموزشهای این نهاد قرار گیرند ودرسال گذشته این تعهد ۷۱۰۰ نفر بوده است.
امضای تفاهم نامه با ارگانها
معاون سواداموزی اموزش وپرورش استان چهارمحال وبختیاری گفت : در طول این سال ها تفاهم نامه هایی با ارگانها با هدف افزایش سطح سواد افراد امضاء گردیده است که بطور مثال تفاهم نامه با سازمان زندانهای کشور منعقد گردید که در طول تفاهم نامه حدود ۸۶۰ هزار زندانی ودر تفاهم نامه های دیگر ۴۷۰ هزار سرباز درکشور از نعمت با سوادی بهره مند گردیدند.
انجام کارهای پژوهشی دراستان
خسروی گفت : در طول این مدت پزوهش های کاربردی در خصوص سواد انجام گردیده است که درآموزش وپرورش مورد استفاده قرار می گیرد.
اجرای طرح محله محور دراستان چهارمحال وبختیاری
وی بیان داشت : در طرح محله محور افراد بی سواد در محله ها شناسایی ودراختیار اموزش دهندگان قرار می گیرد وکارهای اموزش این افراد انجام می شود .
اجرای طرح شهید محمود وند دراستان
به گفته ایشان : با هدف بازگشت به تحصیل افرادی که به هردلیل از تحصیل عقب مانده اند سامانه طرح شهید علی محمود وند راه اندازی گردیده که افراد بازمانده از تحصیل در این سامانه ثبت نام و کارشناسان با این افراد تماس گرفته وکارهای بازگشت به تحصیل آنها انجام میشود.
شناسایی ۹۷۸ نفر بازمانده از تحصیل در استان
خسروی اظهارداشت : درسال گذشته حدود ۹۷۸ نفر بازمانده از تحصیل شناسایی وبایپیگیری های صورت گرفته ازاین تعداد ۱۱۵ نفر بازگشت به تحصیل داشته ایم و مابقی تعیین تکلیف و۱۰۷ نفر دیگر از بازماندگان از تحصیل هنوز مشخص نشده است.
گفتنی است : هرساله از یکم تا هفتم دی ماه به عنوان هفته سواد آموزی نامگذاری شده است یک سال پس از پیروزی انقلاب اسلامی در ایران و با توجه به اهمیت و ضرورت سوادآموزی به فرمان امام خمینی (ره) در دی ماه ۱۳۵۸ نهضت سوادآموزی تأسیس شد. در اولین اساسنامه نهضت سوادآموزی هدف از تشکیل این نهاد از بین بردن بی سوادی در کشور اعلام شد. به صورتی که حداکثر تا ۳ سال دیگر بتوان میزان باسوادی را از مرز ۹۰ درصد بالاتر برد. براساس این طرح لازم بود هر سال حداقل ۳ میلیون نفر از افراد بی سواد کشور باسواد شوند.
سازمان نهضت سوادآموزی از بدو تأسیس تا سال ۱۳۶۸ مشتمل بر دو دوره آموزشی به نام های مقدماتی و تکمیلی بوده است و از سال ۱۳۶۸ تا سال ۱۳۸۹ با سه دوره مقدماتی تکمیلی و پایانی ادامه فعالیت داد. به دوره های مقدماتی و تکمیلی «دوره عمومی» اطلاق می شد و دوره پایانی « دوره انتقال» محسوب می گردید. دوره پنجم بزرگسالان نیز از سال ۱۳۶۸ به عنوان یکی از دوره های نهضت سوادآموزی تلقی شده و با همکاری وزارت آموزش وپرورش اجرا می شد. در سال ۱۳۹۰ ساختار آموزشی جدید سوادآموزی پس از تصویب در شورای عالی آموزش و پرورش به عنوان مرحله اول آموزش بزرگسالان کشور اجرایی شد و متناسب با این ساختار سازمان موظف گردید مخاطبین خود را در دو دوره سوادآموزی ( معادل سوم ابتدایی ) و انتقال ( معادل ششم ابتدایی) آموزش دهد.
البته سازمان در جهت کمک به آموزش و پرورش در مسدود نمودن مبادی ورودی بی سوادی از سال ۱۳۶۵ با آموزش کودکان لازم التعلیم بازمانده از تحصیل تا سال ۱۳۷۸ بیش از ۱.۵ میلیون کودک در سن ۱۰-۶ ساله در مناطق محروم و روستایی کشور تحت پوشش فعالیت های خود قرار داده است.
46
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "۹۷درصد جمعیت استان چهارمحال وبختیاری با سواد هستند" هستید؟ با کلیک بر روی استان ها، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "۹۷درصد جمعیت استان چهارمحال وبختیاری با سواد هستند"، کلیک کنید.