۱۰۰ روز موفق – اسمارت تیم
نباید فراموش کنیم که آقای پزشکیان کارش را در دولت چهاردهم در شرایط ویژه ای شروع کرد. از همان روز نخست و ابتدای کار با ترور ناجوانمردانه آقای هنیه در تهران مواجه شد و این وضعیت تا افزایش شدید تنش و حتی تهدید جنگ و سایه آن بر سر کشور هم پیش رفت. لذا ارزیابی ما از عملکرد آقای پزشکیان و دولت ایشان باید متناسب با درک چنین وضعیتی باشد که ناخواسته بر او حادث شد و بر دولتش سایه افکند.
به گزارش اسمارت تیم «۱۰۰ روز موفق» عنوان یادداشت روز در روزنامه سازندگی به قلم سیدحسین مرعشی است که می توانید آن را در ادامه بخوانید:
به بهانه گذشت صد روز از ریاست جمهوری آقای مسعود پزشکیان ذکر چند نکته مهم حائز اهمیت است ازجمله آنکه ما در سیاست هیچ گاه با یک شرایط ایستا و ثابت روبه رو نیستیم. سیاست امری جاری و پویاست.
نکته اول این است که نباید فراموش کنیم که آقای پزشکیان کارش را در دولت چهاردهم در شرایط ویژه ای شروع کرد. از همان روز نخست و ابتدای کار با ترور ناجوانمردانه آقای هنیه در تهران مواجه شد و این وضعیت تا افزایش شدید تنش و حتی تهدید جنگ و سایه آن بر سر کشور هم پیش رفت. لذا ارزیابی ما از عملکرد آقای پزشکیان و دولت ایشان باید متناسب با درک چنین وضعیتی باشد که ناخواسته بر او حادث شد و بر دولتش سایه افکند.
از این منظر اگر به بررسی عملکرد صد روزه آقای رئیس جمهور بپردازیم متوجه خواهیم شد که ایشان با اینکه اولین تجربه مدیریت ارشد اجرایی کشور را داشتند توانستند وضعیت را تا حدود بسیاری مدیریت کنند. در این صد روز در حوزه بین الملل و سیاست خارجی شرایط پیچیده ای در خاورمیانه به وجود آمد. شرایطی اعم از ادامه فشار سنگین بر روی غزه و باز شدن جبهه جدیدی علیه حزب الله شهادت سیدحسن نصرالله و آقای صفی الدین و انفجار پیجرها و شهادت و زخمی شدن بسیاری از فرماندهان که همگی یکی پس از دیگری به فاصله اندک رخ می دادند و آرام آرام پای ایران را به جنگ نزدیک تر می کردند اما دیدیم آقای پزشکیان توانست با حفظ عزت جمهوری اسلامی ایران خطر جنگ را از کشور دور کند. بدون تردید این مهم ترین دستاورد ایشان در این صد روز بود که توانست انجام دهد.
البته در سطح بین المللی هم گشایشی در روابط اتفاق افتاده است. بعد از سفر آقای رئیس جمهور به نیویورک گفت وگوهایی با تروئیکای اروپایی شروع شده و مذاکراتی که در عمان متوقف شده بود دوباره فعال شده است. به رغم اینکه شرایط پیچیده ای در دنیا و خاورمیانه پس از روی کار آمدن آقای ترامپ به وجود می آید اما با این وجود به نظر می رسد دولت به سمتی حرکت می کند که بتواند حتی پس از استقرار آقای ترامپ و کابینه تندروی ایشان کشور را به گونه ای مدیریت کند که فشارهای جدیدی متوجه مردم نشود. نکته بعدی در حوزه سیاست داخلی و مشخصاً در بحث اقوام و مذاهب است که در این صد روز رخ داد و به نظرم اتفاق مهمی در رویکرد جمهوری اسلامی ایران محسوب می شود. انتخاب استاندار کرد در کردستان بلوچ در سیستان و بلوچستان عرب در خوزستان همچنین استفاده از یکی از چهره های اهل سنت در جایگاه یکی از معاونین رئیس جمهور رویکرد قابل دفاع و ستایش برانگیزی بود که ما در این صد روز دیدیم. این اتفاق را اگر در کنار حضور پررنگ زنان در مجموعه دولت و مشخصاً چهار زن در کابینه و استفاده از ظرفیت جوانان در جایگاه معاون وزیر ببینیم آنگاه متوجه خواهیم شد که رئیس جمهور چگونه به خوبی از این ظرفیت ها برای همدلی و وفاق استفاده کرده است.
نکته مهم بعدی بحث بودجه است. دولت بودجه ۱۴۰۴ را با کسری پایین تری نسبت به بودجه ۱۴۰۳ تقدیم مجلس کرد. این موضوع نشان دهنده آن است که در این شرایط حساس هماهنگی های کلی در سطح کشور در جریان است و کارها با یک تمنا و حوصله ای پیش می رود. حتی می بینیم که اکثریت مجلس با سعه صدر دولت را همراهی می کند تا تنش ها در کشور به حداقل برسد. بالاخره کار کردن با این مجلس که جبهه پایداری در آن نقش پررنگی دارد پیچیدگی های خاص خود را دارد.
اعضای این جبهه سیاسی اصولگرایانی هستند که موافق آقای پزشکیان نیستند اما دولت توانسته است همراهی و تعامل و همکاری مجلس را به دست آورد و استاندارانی با خصوصیاتی که پیش تر ذکر شد انتخاب کند بدون آنکه تنشی به وجود آید. این نیز یکی دیگر از نشانه های موفقیت مسعود پزشکیان در حوزه سیاست داخلی و هماهنگی بین قواست.
نکته حائز اهمیت این است که کشورمان ایران در این شرایط بسیار خاص نیازمند یک دولت موفق است و آقای پزشکیان این نیاز را دریافته و فرآیند کلی دولت قابل دفاع است. این سخن به منزله آن نیست که انتقادی به بخش هایی از دولت وجود ندارد. من انتقادات خودم را داشته و دارم. فکر می کنم که وزارت کشور در حفظ جبهه حامیان آقای پزشکیان باید همکاری و کمک بیشتری می کرد. ما در این زمینه انتقادات و گاه رنجش هایی داریم اما ما باید این رنجش های کوچک را پای منافع ملی فدا کنیم. امروز منافع ملی ما ایجاب می کند که آقای پزشکیان موفق شود لذا باید همه با تمام توان بکوشیم تا بتوانیم این موفقیت ها را رقم بزنیم.
کشور در دنیای واقعی با مشکلات مختلفی روبه رو است و این مشکلات جز با همراهی جریان های سیاسی فعالان اقتصادی کارآفرینان و چهره های مؤثر که همگی پر از امید و نشاط باشند و اختلافات خرد و کلان را کنار بگذارند حل نمی شود. ما راه دیگری نداریم. بنابراین وفاق مفهوم روشنی دارد. وفاق یعنی منافع ملی را بر منافع شخصی بومی حزبی مان ترجیح بدهیم. نقطه اصلی این باشد که ایران در این دوره پیشرفت کند و از سد مشکلاتش بگذرد دشمنان کینه توزش نتوانند هیچ تهدیدی باشند و کشور به سمت رفاه و توسعه پیش برود و ما بتوانیم با آرامش در منطقه خاورمیانه حرکت کنیم.
پایان خبر اسمارت تیم
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "۱۰۰ روز موفق – اسمارت تیم" هستید؟ با کلیک بر روی عمومی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "۱۰۰ روز موفق – اسمارت تیم"، کلیک کنید.