کدام تخلفات باعث توقیف وسایل نقلیه از سوی پلیس راهور می شود؟
رییس اداره اطلاع رسانی پلیس راهور تهران بزرگ با تشریح دلایل و تخلفاتی که می تواند منجر به توقیف وسایل نقلیه شود، از توقیف حدود 100 هزار دستگاه وسیله نقلیه به دلیل تخلفات راهنمایی و رانندگی در پایتخت در سال 1402 خبر داد.
به گزارش اسمارت تیم، سرهنگ علی اصغر شریفی درباره تماس های مردم با پلیس در حوزه مربوط به راهنمایی و رانندگی گفت: روزانه هشت هزار شهروند تهرانی با پلیس راهور تماس می گیرند و درباره حوزه های تخصصی این پلیس از همکاران من سوال می پرسند، برخی هم تخلفات و تصادفات را گزارش می کنند. در این میان یکی از موضوعاتی که همیشه مردم از ما درباره آن سوال می کنند، دلایلی است که منجر به توقیف قانونی وسیله نقلیه می شود.
چه تخلفاتی باعث توقیف وسایل نقلیه از سوی پلیس راهور می شود؟
رییس اداره اطلاع رسانی پلیس راهور تهران بزرگ با اشاره به دلایلی که باعث توقیف خودرو از سوی پلیس راهور می شود؛ گفت: تصادفات منجر به جرح و فوت، عدم پرداخت جرایم معوقه بیش از 10 میلیون ریال، دستور قضایی و رانندگی در حالت مستی یا استفاده از مواد مخدر و روان گردان از جمله دلایلی است که باعث می شود همکاران من وسایل نقلیه را به پارکینگ انتقال دهند.
شریفی گفت: همچنین رانندگی با وسیله نقلیه فاقد پلاک یا پلاک غیرمجاز، رانندگی بدون گواهینامه و رانندگی بدون داشتن بیمه نامه شخص ثالث نیز از جمله این موارد هستند که منجر به توقیف خودرو خواهد شد.
وی افزود: بر اساس ماده 7 رسیدگی به تخلفات راهنمایی و رانندگی، اگر راننده ای به صورت همزمان دو تخلف حادثه ساز مانند سرعت غیرمجاز و سبقت غیرمجاز، انجام حرکات مارپیچ و نمایشی و … را انجام دهد؛ حداکثر به مدت 72 ساعت وسیله نقلیه توقیف خواهد شد.
رییس اداره اطلاع رسانی پلیس راهور تهران بزرگ ادامه داد: در همه موارد ذکر شده، راننده حضور داشته و پلیس در حضور راننده، وسیله نقلیه را توقیف و به پارکینگ منتقل می کند؛ اما در مواردی پلیس می تواند بدون حضور راننده نیز، خودرو را به پارکینگ منتقل کند.
آیا امکان توقیف خودرو بدون حضور راننده وجود دارد؟
شریفی گفت: اگر وسیله نقلیه در اماکنی پارک شده باشد که توقف ممنوع بوده یا تابلوی حمل با جرثقیل در آنجا وجود داشته باشد و نیز در شرایطی که راننده در پیاده رو خودرو خود را پارک کرده باشد؛ پلیس در این صورت می تواند بدون حضور راننده یا مالک، خودرو را به پارکینگ منتقل کرده و آن را توقیف کند.
چه تخلفاتی منجر به توقیف موتورسیکلت می شود؟
وی با بیان اینکه توقیف موتورسیکلت ها نیز از نظر قانونی دلایل خود را دارد؛ افزود: پلیس می تواند به 9 علت موتورسیکلت ها را توقیف کند. حرکت در پیاده رو، حرکت خلاف جهت مسیر مجاز، ایجاد عمدی صدای ناهنجار، حمل بار غیر متعارف، انجام حرکات مارپیچ و تک چرخ، حمل یدک، عدم استفاده از کلاه ایمنی و تردد در خطوط ویژه اتوبوسرانی از جمله دلایلی است که باعث توقیف موتورسیکلت می شود.
رییس اداره اطلاع رسانی پلیس راهور تهران بزرگ درباره آمار توقیف وسایل نقلیه به دلیل ارتکاب تخلفات های سال گذشته ادامه داد: در سال 1402، بیش از 49 هزار وسیله نقلیه به خاطر انجام تخلفات حادثه ساز مانند سرعت غیرمجاز، سبقت غیرمجاز و… توقیف شدند. همچنین بیش از شش هزار وسیله نقلیه برای ارتکاب تخلفات ساکن و 33 هزار دستگاه وسیله نقلیه هم برای تخلفات مربوط به پلاک به پارکینگ منتقل شده اند.
شریفی گفت: همچنین رانندگان بیش از 10 هزار دستگاه وسیله نقلیه، فاقد مدرک بوده یا مدارکشان ناقص بوده که این خودروها نیز به همراه بیش از 9 هزار وسیله نقلیه برای داشتن خلافی بالا، به پارکینگ ها منتقل شدند. در مجموع در سال گذشته حدود 97 هزار دستگاه خودروی سواری به دلیل تخلفات توقیف شده اند.
وی افزود: در دوماه اخیر سال 1403 نیز، بیش از پنچ هزار خودرو برای تخلفات حادثه ساز، بیش از سه هزار دستگاه وسیله نقلیه برای تخلفات مربوط به پلاک، بیش از هزار خودرو برای نقص در مدارک و بیش از هزار وسیله نقلیه نیز به خاطر خلافی بالا به پارکینگ منتقل شده و توقیف شده اند. مجموعا بیش از 10 هزار خودرو در این مدت توقیف شده اند.
پایان خبر اسمارت تیم
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "کدام تخلفات باعث توقیف وسایل نقلیه از سوی پلیس راهور می شود؟" هستید؟ با کلیک بر روی حوادث، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "کدام تخلفات باعث توقیف وسایل نقلیه از سوی پلیس راهور می شود؟"، کلیک کنید.