پیوند کلیه خوک به یک زن آمریکایی؛ امیدی تازه برای حل بحران کمبود اعضای اهدایی
زنی ۵۳ ساله اهل آلاباما پنجمین بیماری است که در ایالات متحده کلیه ای از خوکی با اصلاح ژنتیکی دریافت کرده است. برخلاف موارد پیشین که دریافت کنندگان ظرف دو ماه جان خود را از دست دادند لونی در وضعیت جسمانی بهتری قرار دارد. این دستاورد می تواند گامی امیدبخش در حل بحران کمبود اعضای اهدایی باشد.
توانا لونی در سال ۱۹۹۹ یکی از کلیه های خود را به مادرش اهدا کرد اما کلیه دیگر او چند سال بعد به دلیل عوارض ناشی از بارداری از کار افتاد.
این زن ۵۳ ساله اهل آلاباما یکی از معدود افرادی است که کلیه ای از یک خوک با اصلاح ژنتیکی دریافت کرده است. به گفته بیمارستان «NYU Langone» در نیویورک او در حال حاضر تنها فرد زنده در جهان است که عضوی از یک حیوان در بدن خود دارد.
لونی در یک کنفرانس خبری که سه هفته پس از عمل جراحی برگزار شد گفت: «از ته دل خوشحالم و احساس می کنم با دریافت این هدیه فرصتی دوباره برای زندگی پیدا کرده ام.»
بیگانه پیوندی یا پیوند ناهمسان که به معنای پیوند اعضا از یک گونه به گونه دیگر است سال ها به عنوان یکی از چالش های بزرگ و پیچیده علم پزشکی مطرح بوده است. آزمایش های اولیه روی پستانداران اولیه موفقیت آمیز نبود اما پیشرفت های اخیر در فناوری ویرایش ژن و کنترل واکنش های ایمنی این هدف را به واقعیت نزدیک تر کرده است.
خوک ها به دلیل رشد سریع زاد و ولد بالا و نقش آن ها در زنجیره غذایی انسان به عنوان گزینه ای مناسب برای اهدای اعضا شناخته شده اند.
حامیان این روش امیدوارند که این راهکار بتواند بحران کمبود اعضای اهدایی در ایالات متحده را کاهش دهد؛ جایی که بیش از ۱۰۰ هزار نفر در انتظار پیوند عضو هستند و از این تعداد بیش از ۹۰ هزار نفر نیازمند پیوند کلیه اند.
لونی سومین بیماری است که بدون اینکه در وضعیت مرگ مغزی قرار داشته باشد از یک خوک با اصلاح ژنتیکی کلیه دریافت کرده است.
ریک اسلیمن نخستین بیمار دریافت کننده این نوع پیوند در ماه مه و تنها دو ماه پس از انجام عمل در بیمارستان عمومی ماساچوست درگذشت. دومین بیمار لیزا پیسانو پس از جراحی در بیمارستان «NYU Langone» ابتدا نشانه هایی از بهبودی داشت اما پس از ۴۷ روز پزشکان مجبور شدند کلیه پیوندی را از بدنش خارج کنند و او در ماه ژوئیه جان باخت.
با این حال لونی پیش از پیوند در وضعیت بیماری لاعلاج قرار نداشت. رابرت مونتگومری سرپرست تیم جراحی با اشاره به این موضوع گفت: «هر مورد پیوند تجربه های ارزشمندی به همراه دارد و به تیم های پزشکی کمک می کند تا روش های خود را ارتقا دهند.»
این کلیه با انجام ۱۰ اصلاح ژنتیکی طراحی شده است تا سازگاری بیشتری با بدن انسان داشته باشد. این فناوری یک گام پیشرفته تر از روش های قبلی است که در آن ها کلیه هایی با تنها یک اصلاح ژنتیکی مورد استفاده قرار می گرفت و غده تیموس خوک نیز برای تقویت سیستم ایمنی بدن بیمار و جلوگیری از رد پیوند به کار گرفته می شد.
هر دو روش احتمالا در سال آینده وارد مراحل آزمایش بالینی خواهند شد. این خبر را رابرت مونتگومری سرپرست تیم جراحی اعلام کرده است.
مونتگومری که از پیشگامان حوزه بیگانه پیوندی محسوب می شود در سال ۲۰۲۱ نخستین پیوند عضو از خوک اصلاح شده ژنتیکی به یک بیمار با مرگ مغزی را انجام داد و توانا لونی هفتیم بیماری است که توسط او جراحی بیگانه پیوندی را انجام می دهد.
لونی که در۲۵ نوامبر امسال تحت جراحی پیوند کلیه خوک قرار گرفته بود در تاریخ ۶ دسامبر از بیمارستان مرخص و به آپارتمانی در نزدیکی نیویورک منتقل شد.
با وجود نگرانی ها درباره سطح بالای آنتی بادی های او پزشکان با استفاده از ابزار های هوشمندی که به بدن او متصل است وضعیت سلامتی او را به دقت زیر نظر دارند و برنامه ای دارویی جدید را برای جلوگیری از رد پیوند آغاز کرده اند.
تیم پزشکی امیدوار است که او بتواند تا سه ماه دیگر به خانه خودش بازگردد.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "پیوند کلیه خوک به یک زن آمریکایی؛ امیدی تازه برای حل بحران کمبود اعضای اهدایی" هستید؟ با کلیک بر روی پزشکی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "پیوند کلیه خوک به یک زن آمریکایی؛ امیدی تازه برای حل بحران کمبود اعضای اهدایی"، کلیک کنید.