پاسخ به پیشنهاد در باغ سبز دونالد ترامپ برای مذاکره
![شبکه | غزه پاسخ به پیشنهاد در باغ سبز دونالد ترامپ برای مذاکره](/wp-content/uploads/2025/02/5502743.jpg)
رهبر انقلاب در پاسخ به بخشی از سخنان دونالد ترامپ رییس جمهور آمریکا برای مذاکره با ایران به موضوع دلایل عدم اعتماد به طرف مقابل بدلیل تجربیات زیانباری که در گذشته داشتیم و به بد عهدی ها و ضربه های سخت غربی ها به ملت بزرگ ایران قبل و پس از توافق برجام اشاره فرمودند که این اشارات ایشان در این سخنرانی بسیار صریح و صحیح و بجا و حقیقتا حرف دل مردم است.
البته رهبر انقلاب در بخش دیگری سخنانشان به این موضوع اشاره فرمودند که ما مشکلات داریم و این مشکلات ناشی از عوامل داخلی است و با مذاکره این مشکلات حل نمیشود و برای مشکلات باید توجهات مان را به داخل متمرکز کنیم
در اینجا میخواهم نیم نگاهی به بخشی از تاریخچه مذاکرات بین ایران و آمریکا پس از پیروزی انقلاب بیندازیم:
اولین مذاکره ما در الجزایر بود و در توافق الجزایر طرف آمریکایی بد عهدی کرد.
در مذاکره بعدی و در توافق بین المللی هسته ای در سعد آباد غربی ها با هدایت آمریکا بد عهدی کردند.
در مذاکره بعدی و در توافق بین المللی 5 + 1 هسته ای برنامه جامعه اقدام مشترک با نام مخفف برجام همه دیدیم ایران طبق توافق عمل کرد و غرب و بخصوص آمریکا بد قولی و بد عهدی کردند.
همه دیدیم که رییس جمهور وقت آمریکا (باراک اوباما) و دولتش برای این توافقنامه بین المللی تلاش و مذاکره کردند و در نهایت در تیر 2015 آنرا امضا کرده بودند اما دونالد ترامپ که رییس جمهور بعدی شد آمد و تمام امضاهای قبلی را باطل کرد و از برجام خارج شد و تمامی تحریم های هسته ای نیمه تعلیق شده را برگرداند و تشدیش هم کرد و صدها میلیارد دلار بابت همین بد عهدی به ملت بزرگ ایران ضرر و زیان رساند.
بعد از ترامپ هم جو بایدن آمد اما با اینکه معاون باراک اوباما در زمان امضای برجام بود و علی الظاهر با برجام موافق بود اما نتوانست و مجبور شد پیچ تحریم ها را هم سفت تر نماید که به دلایل آن اشاره خواهم نمود.
تجربیات حداقل چهل و چند سال گذشته میگوید آمریکا در مذاکرات خودش از موضع زور و قلدری با طرف مقابلش وارد میشود و بدنبال مذاکره برد برای خودش و باخت برای مقابل است و هر جا هم که به منفعتش نباشد زیر میز مذاکره میزند و با داشتن و استفاده از این تجربیات این نوع مذاکره چه سودی برای ما دارد؟
این بار آقای ترامپ آمده و صحبت از مذاکره و توافق و زندگی زیبا همراه با صلح مینماید. او و سایر روسای جمهور و روسای مجالس آمریکا خوب میدانند که بدون اجازه لابی آیپک AIPAC نمیتواند برای گره گشایی ها در روابط بین تهران و واشنگتن کاری بکنند.
اسم این لابی را نوشتم و لازم است در مورد لابی آیپک AIPAC چند خطی بنویسم .
حتما میدانیم که در ساختار تولید و باز تولید قدرت در آمریکا لابی قدرتمند صهیونیستی مسیحی یهودی اسراییلی با نام مخفف AIPAC وجود دارد.
این لابی آیپک AIPAC در سال 1947 حدود 78 سال قبل یعنی یک سال قبل از پیدایش و اعلام رسمی موجودیت رژیم صهیونیستی در آمریکا شکل گرفت
تشکیل دهندگان و حامیان این لابی ثروتمندان و صاحبان رسانه ها و بانک ها و صنایع نفت و تولید سلاح و دارو و …… در آمریکا هستند.
این لابی آیپک AIPAC با این اوصاف در ساختار و تصمیمات سیاسی و اقتصادی حتی امنیتی و نظامی آمریکا قدرت و نفوذ اجرایی بسیار زیادی دارد و هر چه تصمیم بگیرد در مجالس و دولت آمریکا باید تصویب و اجرا شود و همانطور که گفتیم خط قرمز این لابی ماندگاری و وجود و حفظ رژیم صهیونیستی در منطقه غرب آسیا و شرق مدیترانه است.
این لابی علاوه بر حضور و نفوذ در سطوح سیاسی و اقتصادی آمریکا نفوذ بسیار بالایی در سطوح اجتماعی و فرهنگی آمریکا و از جمله کلیساها و کنیسه های مذهبی و انجمن های خیریه آمریکا حضور فعال و موثر دارد و به عبارتی با کمک های مالی هدفمند در بدنه اجتماعی آمریکا نیز نفوذ دارد و اثرات آنرا در شکل گیری های انتخابات محلی و نمایندگان و ریاست جمهوری آمریکا میبینیم
علاوه بر نفوذ لابی آیپک AIPAC در ساختارهای سیاسی و اقتصادی و امنیتی و نظامی آمریکا این لابی یک شبکه شبه فراماسونی در ساختارهای تولید و بازتولید قدرت در کشورهای هم پیمان خود و از جمله کشورهای همسایه ایران دارد.
این اوصافی از لابی آیپک AIPAC است که بیش از 78 سال در آمریکا و برای حمایت از رژیم صهیونیستی تشکیل شده و به واسطه نفوذش رسما اعلام نموده که اسراییل مثل ایالت 51 آمریکاست و امنیت اسراییل امنیت آمریکاست و تجاوز به اسراییل تجاوز به آمریکاست و مشخصا نخست وزیر رژیم اشغالگر صهیونیستی نماد این لابی قدرتمند آیپک AIPAC است و یکی از قویترین اشخاص در تصمیم سازی ها و تصمیم گیری های آمریکا این نماد است.
این یک معرفی چند خطی بسیار سطحی و ساده از لابی آیپک AIPAC در آمریکا و کشورهای هم پیمان آمریکا و غرب و همسایگان ما است.
در زمان مذاکرات برجام لابی آیپک AIPAC رسما نظر مخالفش را در مورد امضای توافق بین المللی 5 + 1 برجام به دولت اوباما اعلام کرد اما دولت وقت آمریکا بنا به هر دلیلی به مذاکره ادامه داد و در نتیجه توافق برجام امضا و تقریبا نیمه اجرایی شد.
در انتخابات 2015 ریاست جمهوری آمریکا لابی آیپک AIPAC حامی انتخاب ترامپ شد و شاهد بودیم زمانی که ترامپ به عنوان نماینده منتخب جمهوری خواهان داوطلب انتخابات ریاست جمهوری آمریکا تبلیغ میکرد رسما اعلام نمود که برجام تعهد و معامله بدی بود و به ضرر آمریکاست و اعلام کرد که پس از انتخاب شدن به عنوان رییس جمهور آمریکا حتما از برجام خارج خواهد شد و این کار را 18 ماه بعد از حضورش در کاخ سفید کرد.
و خلاصه اینکه لابی آیپک AIPAC تمام قد خود را وقف حفظ و ثبات و ادامه حیات و بقا اسراییل کرده و با انواع حمایت ها رسما از سیاست ها و تجاوزات و جنایات اسراییل به فلسطینیان و کشورهای همسایه اسراییل دفاع کرده و طرف اسراییل را میگرفته و تمام قد از اسراییل حمایت کرده و میکند
با این مقدمه و تصویر ذهنی سئوال میکنیم که چرا ترامپ پیشنهاد مذاکره به ایران داده است و چرا این پیشنهاد در کنار نتانیاهو و پس از جلسه دیدار این دو مطرح شد.
میخواهم از این زاویه به این پیشنهاد و دیدار ترامپ و نتانیاهو و سخنان ترامپ در این دیدار نیم نگاهی بیندازیم و آنرا تحلیل کنیم. میدانیم که طبق حکم دادگاه جهانی نتانیاهو تروریست و جنایتکار با سابقه کشتار بیش از 50 هزار انسان در غزه است.
نتانیاهو برای گزارش پیروزی سقوط بشار اسد و نابود کننده زیرساخت های نظامی سوریه و اعلام آتش بس و پایان تجاوز به لبنان و پایان درگیری ها در غزه و همچنین برای عرض تبریک به ترامپ به کاخ سفید و دیدن ترامپ رفت.
ترامپ از این جنایتکار رسما استقبال کرد و آنها مذاکراتی داشتند و در پایان مذاکره در جمع خبرنگاران صحبت هایی داشتند.
ترامپ از صلح موقت در منطقه ابراز خوشحالی کرد و اظهار امیدواری کرد که این صلح دائمی باشد و در ادامه درمورد حضور مستقیم آمریکا در غزه با هدف تامین امنیت و برای بازسازی غزه صحبت کرد و در ادامه به برنامه در باغ سبز و زندگی زیبا مردم سختی دیده و کوچاندن مردم غزه به تقاط دیگر جهان اشاره میکند
ترامپ در ادامه در مورد تحریم ها برعلیه ایران و خط قرمزش برای هسته ای نظامی شدن ایران صحبت میکند. ترامپ میگوید اصلا دوست نداشته که بر علیه ایران تحریم هایی را امضا نماید و مجبور بوده و کراهت داشته و دارد
ترامپ در ادامه پیشنهاد مذاکره و آینده خوش و آرام همراه با زندگی زیبا به مردم ایران میدهد اما حقیقت ترامپ در پس این سخن های بظاهر زیبا و شیرین برای ایران چیست ؟
همه دیدیم که نوع و شکل گفتمان ترامپ از نوع تحکمی و قدرتمندانه بود نه پیشنهادی.
ممکن است بگویند مدل صحبت کردن دونالد ترامپ اینگونه است و او آدم صریحی است و قصدش صلح و ثبات است. میگوییم او سیاستمدار با تجربه است اما قبول
سئوال میکنم که اگر ترامپ حسن نیت میداشت خیلی ساده میتوانست با اشاره به اتفاقات و اشتباهات گذشته و اشاره به جبران آنها در حال و آینده از ایران دعوت به مذاکره کند.
اما دیدیم که اینگونه نگفت؟
حتی ترامپ میتوانست بگوید در مورد تحریم های ایران تجدید نظر میکند و فعلا برای حسن نیت چند ماهی فشارها را کم میکنم تا مذاکره شروع شود و ببیند نتیجه اش چه میشود اما این کار را هم نکرد.
ترامپ میتوانست پیشنهاد مذاکره را در یک کنفرانس خبری دیگر و در جای دیگر بگوید اما آگاهانه پیشنهاد مذاکره را در کنار نتانیاهو نخست وزیر رژیم اشغالگر به ایران داد که بگوید در کنار اسراییل هستم؟
ترامپ جوری حرف زد که پاسخ حکومت و مردم ایران نه باشد و نه هم شنید.
او نمیخواست پاسخ آری بشنود بلکه هدفش این بود که با این ژست صلح طلبانه به مردم جهان نشان بدهد که ما یعنی آمریکا و حتی اسراییل و حامیان منطقه ای اسراییل صلح و ثبات و امنیت در منطقه میخواهیم و آنها یعنی ایران به پیشنهاد صلح نه میگویند و ایران صلح و ثبات و امنیت نمیخواهند.
ترامپ میداند مستند به گزارشات شورای هماهنگی اطلاعات آمریکا و آژنس بین المللی انرژی هسته ایران به مرزهای سلاح هسته ای رسیده اما سلاح هسته ای تولید نکرده و تمرکزش فقط برای انرژی های صلح آمیز است و میداند تحریم ها بی اساس و فقط برای کسب رضایت لابی صهیونیستی آمریکایی اسراییلی آیپک AIPAC است
ترامپ میداند بنا به خواسته و دستور لابی صهیونیستی آمریکایی اسراییلی آیپک AIPAC از برجام خارج شده و زیان های چند صد میلیارد دلاری به ایران تحمیل و وارد کرده و میداند یکی از شرط های ایران برای مذاکره جبران این خسارت ها است
ترامپ میداند که لابی آیپک AIPAC اجازه بازنگری به برجام و جبران خسارت های وارده را نمیدهد.
ترامپ میداند که درهای مذاکره بین ایران و آمریکا بدلیل نفوذ لابی صهیونیستی آمریکایی اسراییلی آیپک AIPAC بسته و قفل است و با اینکه رییس جمهور آمریکاست اما قدرت تصمیم سازی و قدرت تصمیم گیری در این مورد را نداشته و ندارد.
پس ترامپ مشخصا بدنبال صلح و ثبات و امنیت و توسعه یافتگی در ایران و منطقه نیست. بلکه بدنبال سه منظور و هدف است:
اول تطهیر وجهه جهانی برای خود و آمریکا و رژیم صهیونیستی و اعوان و انصار آنها در منطقه که آنها صلح طلب هستند.
دوم بدنبال این است که نشان دهد ایران پای میز مذاکره نمی آید و ساز ناکوک در نظم جهان و منطقه است و اصولا ایرانیان صلح طلب نیستند و اگر تحریم و منزوی میشوند علتش تامین و حفظ امنیت جهانی است و حقشان است که با تحریم تنبیه شوند.
سوم بدنبال تولید فتنه و تفرقه و نارضایتی و نا آرامی و فشار و شکنندگی و قفل و واماندگی اقتصادی و زمینگیر شدن اقتصاد در نهایت ایجاد اعتصابات و هرج و مرج و جو امنیتی در داخل ایران و کشورهای منطقه است
همه میدانیم که ترامپ و اسراییل بدنبال شکنندگی در داخل ایران هستند و میخواهند با طرح صلح و مذاکره و عدم پذیرش آن توسط حکومت فشار بیشتر ناشی از ادامه جنگ اقتصادی و زمین زدن اقتصادهای خرد ایجاد کنند و مردم را بجان دولت و حکومت بیندازند و در نتیجه کشور بجای مدیریت و فکر و هزینه برای حل مشکلات و حرکت به سمت و توسعه یافتگی و پیشرفت اجبارا در جو امنیتی درگیر باشد و متعاقب آن اقتصاد نیم بند هم متوقف و فقر و فلاکت در کشور بیشتر و ایران از اهداف اصلی اش عقب بماند.
با این اوصاف آیا ما به هدف مذاکره که حل مشکلات خارجی و داخلی است خواهیم رسید؟
در اینجا و با نگاه به تجربیات تاریخ چند دهه گذشته به این نتیجه میرسیم که هر عقل سلیم نمیتواند بپذیرد که مذاکره فقط یک طرفه برای آمریکایی ها برد و در مقابلش برای ما باخت باشد بلکه عقل سلیم میگوید حاصل هر مذاکره ای را شاهین ترازوی برد – برد مشخص میکند و نمیشود و نباید در میز مذاکره زور و قدرت بدهید و بجایش التماس و تحقیر بگیرید و همیشه اسیر طرف مقابل باشی و اسیر بمانید.
آقای ترامپ مشخص است که تو میتوانی مذاکره کنی اما نمیتوانی تصمیم بگیری و تفاهم کنی .اما اگر میتوانی و اگر قصد مذاکره و حل مشکل داری بسم الله .
میخواهم توجه شما را به سخنان و حرف دل مردم ایران جلب کنم.
مردم انقلابی ایران اینگونه میگویند:
دنیا میداند که قبل از اینکه ترامپ اهل مذاکره باشد ما نشان دادیم که اهل مذاکره هستیم و به قول هایمان عمل کردیم .
ما باور داریم مذاکره با همه بسیار خوب است و هر حکومتی نیاز به مذاکره و تفاهم و صلح و امنیت با همه دارد. اما سطح و کیفیت و اختیارات و موضوع مذاکره باید در شان طرفین و روشن باشد.
همه دنیا میدانند که ما ایرانیان هیچ وقت جنگ طلب نبودیم و ما ایرانیان مردمی متدین و مقید به صلح طلبی هستند
ما آنقدر ثروت و قدرت داریم که نیازی به درهای باغ های سبز و وعده ها و حمایت های تو خالی تو نداریم
ما میخواهیم زندگی خودمان را داشته باشیم و میتوانیم در خدمت مردم مان باشیم پس مزاحم وقت و زندگی ما نشوید.
اگر بخواهی گذشته را جبران کنی با حسن نیت نشان بده تا باور کنیم .
با تجربه تاریخ دیدید که ما با حسن نیت قدم هایمان را برداشتیم. اما تو زیر قولت زدی حالا میخواهی جبران کنی . بسم الله نوبت برداشتن قدم های توست.
اگر میخواهی و میتوانی با ادب و محترم باشی مطمئن باش که ما هم با ادب و محترم هستیم اگر میخواهی لات باشی و قلدری کنی و پایت را از گلیمت بیشتر دراز کنی بدون هیچ تردیدی قلم پایت را میشکنیم
اگر میخواهی به حق و حقوق ملت بزرگ ایران احترام بگذاری حقوق تو هم در امن و امان است اما اگر چپ نگاه کنی کاری میکنیم که فراموشت نشود.
اگر تجاوز و تحریم کنی و بخواهی بر ملت بزرگ ایران فشار بیاوری و زندگی را بر مردم ما سخت و تلخ کنی بدون هیچ تعارف و ترسی و مکثی آن کاری را میکنیم که از آن ترس داری و این تازه قدم اول است و میدانی که میتوانیم و باید منتظر نوآوری های بازدارنده بیشتر فرزندان ملت بزرگ ایران باشی
آقای ترامپ گفتی مذاکره میخواهی پس در اولین قدم و برای حسن نیت برو از بزرگترهای خود از آن لابی آیپک AIPAC اجازه بگیر و تحریم ها را بردار و زیان های وارده را جبران کن و بیش از این مزاحم زندگی مردم ایران نشو
مطمئن باش ایران ما هم طبق فرمان عقل و سیاست عزت و حکمت و مصلحت خودمان و عمل و با تشخیص رهبری نظام مذاکره میکند.
آقای ترامپ
دولت های آمریکا 46 سال است که برای مهار و سرکوب ایران هر کاری که میتوانستند کردند. اما موفق نبوند. میدانی چرا چون خدا نخواست موفق شوند چون ملت ما و انقلاب ما صاحبی دارد و صاحب ما خداست.
خدای عزیز و قوی و جل جلاله که همه ما با نام مبارک و مقدس او و با اتکال و اعتماد بر او راه مان را شروع کردیم و از او برای تحبیب قلوب و وفاق و همدلی و همراهی و همصدایی و پیروزی مان استعانت میجوییم.
آقای ترامپ و دیگران بدانید
46 سال گذشت و ما ملت بزرگ ایران با تمام سختی ها و هزینه ها بر همان بیعت سال 57 با اهداف والا و ایران اسلامی مستقل و آزاد و مقتدر و پیشرفته هستیم و از این بیعت مان پشیمان نیستیم.
امروز هم ضمن بیعت مجدد با انقلاب اسلامی ملت بزرگ ایران و رهبری انقلاب اسلامی حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (حفظه الله) بدرگاه خداوند منان حافظ و ناظر و حامی ما برای سلامت و عزت و موفقیت و اقتدار و استقلال ملت بزرگ ایران و انقلاب اسلامی ایران و نظام جمهوری اسلامی ایران دعا میکنیم . آمین یا خیرالمجیبین
البته ما مشکلاتی داریم که بزرگ است و به مروز بزرگتر وعمیق تر میشود این مشکلات ناشی از عوامل داخلی است و با مذاکره این مشکلات حل نمیشود.
نباید موضوع مذاکره و حل مشکل داخلی را با هم گره زد . مذاکره جای خودش و حل مشکلات داخلی جای خودش.
ما با این توصیف بی اعتمادی که وجود دارد و آن لابی صهیونیستی آیپک AIPAC که برای حفظ اسراییل مانع کار است نباید انتظار و امیدی به مذاکره و غرب داشته باشیم و اول باید توجهات مان را به داخل متمرکز کنیم تا مشکلات مالی و اقتصادی ما نیز حل شود و به نظرم حل مشکلات داخلی کار سختی نیست و شدنی است.البته بشرطی که نفوذی ها هم بجای خدمت و خدمتگزاری به منافع دشمنان غیرت بخرج دهند و به منافع و امنیت مردم ایران خدمت و خدمتگزاری کنند و بگذارند دولت و مجلس و مردم با همدلی و وفاق مشکلات را حل و برطرف کنند .
در این مورد در یادداشت بعدی خواهم نوشت. ان شاءالله
* امیر بازنشسته خلبان آزاده و جانباز دفاع مقدس
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "پاسخ به پیشنهاد در باغ سبز دونالد ترامپ برای مذاکره" هستید؟ با کلیک بر روی عمومی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "پاسخ به پیشنهاد در باغ سبز دونالد ترامپ برای مذاکره"، کلیک کنید.