نقش امام جعفر صادق (ع) در گسترش بُعد علمی اسلام – خبرگزاری اسمارت تیم | اخبار ایران و جهان

خبرگزاری اسمارت تیم گروه استان ها: بیست و پنجم شوال مصادف با شهادت امام جعفرصادق (ع) ششمین پیشوای معصوم از نسل پیامبر خاتم (ص) است. در دوران حیات پربرکت آن حضرت شرایطی فراهم آمد تا خلوص و اصالت های مکتب محمدی (ص) پس از یک قرن انزوا یک بار دیگر به آستانه باور و عقیده جامعه اسلامی بازگشته و به معرفی شریعت از منبع وحی اهتمام شود.

نقش امام جعفر صادق (ع) در گسترش بُعد علمی اسلام - خبرگزاری اسمارت تیم | اخبار ایران و جهان

همچنین در نتیجه تلاش مسئولانه آن حضرت بر ملازمت رهبری اجتماع با ویژگی های علمی و فضائل معنوی و عدالت تأکید شده و یک بار دیگر اسلام با نهایت صلابت جلوه گر شد. به گونه ای که دانشمندان و باورمندان هر عصری به احترام آن حضرت سر فرود آورده اند.

دانش امام صادق (ع) چشم ها را خیره و دل ها را از هیبت خود پر کرده است و بار دیگر مسلمانان را متوجه این حقیقت قرآنی می سازد که خاندان پیامبر اکرم (ص) از هر پلیدی دور بوده و محور و سمبل مشروعیت دینی اند.

در نتیجه روشنگری های دینی امام صادق (ع) اسلام ناب به کرسی اقتدار بازگشت و رویکرد عبور از مناقشات فرعی به سمت تربیت علمی فکری عقیدتی و اخلاقی آحاد امت اسلامی استمرار یافت و بقای خط اصیل شریعت محمدی (ص) در میان امت استمرار یافت. در زمان امام صادق (ع) فرقه های زیادی سر بر آورده بودند و کفر و زندقه به فضای جامعه اسلامی نفوذ کرده و جان تازه ای گرفته بود.

بُعد علمی اسلام و اهل بیت (ع) در زمان امام صادق (ع) ظهور کرد

حجت الاسلام و المسلمین احمد چوگانی در گفتگو با خبرنگار اسمارت تیم با اشاره به زندگی پر برکت حضرت امام صادق (ع) گفت: این حضرت به واسطه شرایط زمان خود بُعد علمی اسلام و اهل بیت علیهم السلام رو بروز و ظهور بدهد و یک انقلاب علمی و فرهنگی رو به وجود بیاورد.

وی ادامه داد: یکی از جمله عواملی که موجب شد حضرت بتواند این تحول بزرگ رو در جهان اسلام به وجود بیاورد این بود که ایشان امامتشان دقیقاً همراه شد با تغییر نظام بنی امیه و به وجود آمدن نظام بنی عباس بود که طبیعی بود در سال های آخر حکومت بنی امیه این حکومت ظالم رو به زوال و ضعیف شده بودند و سال های آغازین حکومت بنی عباس هم همینطور این ها با یک ضعفی کار خودشان را آغاز کردند.

رئیس مرکز فقه و حقوق امام حسین (ع) افزود: امام جعفر صادق (ع) با استفاده از این شرایط به وجود آمده توانستند با تشکیل محافل و مجالس علمی و فرهنگی بعد علمی اسلام رو بروز و ظهور بدهند.

علمای اهل سنت هم به مقام علمی امام صادق (ع) اعتراف کرده اند

حجت الاسلام چوگانی با اشاره به این نکته که آن حضرت در مجموعه ائمه اطهار (ع) بیشترین عمر حدود ۶۵ سال داشتند گفت: از این ۶۵ سال ۳۴ سال مدت امامت حضرت هست و این فرصت بسیار مغتنم و فرصت مناسبی بود که این بعد علمی را حضرت بروز و ظهور بدهد.

وی با بیان اینکه بزرگان اهل سنت هم به مقام علمی بالای امام صادق (ع) اعتراف کرده اند ادامه داد: مالک ابن انس یکی از بزرگان اهل سنت می گوید مانند امام صادق (ع) هیچ چشمی و گوشی نشنیده و بر هیچ قلبی خطور نکرده و فقیه تر از جعفر بن محمد (ع) نشنیده و ندیده ایم.

رئیس مرکز فقه و حقوق امام حسین (ع) افزود: امام توانستند از این فرصت حُسن استفاده رو داشته باشد و محافل و مجالس علم رو تشکیل بدهند و فرهنگ اسلامی و بُعد علمی اسلام رو ترویج بدهند و امروز ما مفتخریم که اکثر و اعظم روایات و احادیث ما از امام صادق (ع) است.

نقش امام جعفر صادق (ع) در گسترش بُعد علمی اسلام

عمده احکام شرعی شیعه بر مبنای فقه امام صادق (ع) است

حجت الاسلام چوگانی با اشاره به اینکه فقه ما فقه جعفری است گفت: چون عمده احکام و مسائل شرعی رو ما از زبان امام صادق (ع) داریم و این یک نعمت بزرگی است که خدای متعال نصیب و بهره ما کرده است.

وی ادامه داد: به قدری امام صادق (ع) در بُعد علمی درخشید که در روایت داریم وقتی منصور عباسی شخصی رو به نام قتاده مأمور کرد ۴۰ مسئله بسیار سخت رو آماده کند تا در یک محفل علمی مطرح و امام صادق (ع) را تضعیف کند قتاده می گوید من ۴۰ مسئله سخت را آماده کردم اما وقتی امام صادق وارد مجلس شدند به قدری آقا ابهت داشت که تمام مسائل یادم رفت و آقا به واسطه علمی که داشتن به من فرمودند که شما سوالاتی دارید خودتان رو برای پرسش آماده کردید بپرسید که من رعب و وحشت گرفتم و در واقع یادم رفت آنچه را که آماده کرده بودم از همین رو پرسیدم که یا بن رسول الله حکم پنیر خوردن چیست؟ آن حضرت تبسم کردند و فرمودند که همه سوالات تو از این قبیل است؟ گفتم نه من ۴۰ مسئله سخت آماده کرده بودم که بپرسم اما وقتی ابهت شما را دیدم همه رو از یاد بردند امام صادق (ع) فرمود که خوب مگر تو نمی دانی که ما کی هستیم؟ ما ائمه مصداق این آیه شریفه هستیم که خدای سبحان فرمود «فی بُیُوتٍ أَذِنَ ٱللَّهُ أَن تُرۡفَعَ وَیُذۡکَرَ فِیهَا ٱسۡمُهُۥ یُسَبِّحُ لَهُۥ فِیهَا بِٱلۡغُدُوِّ وَٱلۡأٓصَالِ».

باید نسبت به امامان خود معرفت داشته باشیم

استاد حوزه و دانشگاه افزود: حضرت امام صادق (ع) نقش فوق العاده ای در ترویج علم و فرهنگ اسلامی ایفا کردند و توانستند بُعد علمی اسلام را برزو ظهور بدهند و این مسئولیت ما را صد چندان کرده است.

حجت الاسلام چوگانی گفت: امام صادق (ع) می فرمایند کار خوب را هر کسی می تواند انجام دهد ولی شیعیان انجام دهند بهتر است معنی این حدیث این است کار خوب و بد را هرکسی انجام بدهد می تواند ولی اگر این کار خوب را شیعه به واسطه محبت اهل بیت (ع) انجام بدهد موجب عزت تشیع خواهد بود.

رئیس مرکز فقه و حقوق امام حسین (ع) با بیان این نکته ما باید نسبت به امامان خود معرفت داشته باشیم تصریح کرد: سیره و سنت اهل بیت (ع) همواره باید سرلوحه زندگی ما باشد زیرا مهمترین گام برای برای ارتباط با ائمه معصومین (ع) اقدام علمی در راه سیره و سنت آن بزرگواران است.

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "نقش امام جعفر صادق (ع) در گسترش بُعد علمی اسلام – خبرگزاری اسمارت تیم | اخبار ایران و جهان" هستید؟ با کلیک بر روی عمومی، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "نقش امام جعفر صادق (ع) در گسترش بُعد علمی اسلام – خبرگزاری اسمارت تیم | اخبار ایران و جهان"، کلیک کنید.

نوشته های مشابه