مشاوره قبل از طلاق چند جلسه است
چند جلسه مشاوره قبل از طلاق لازمه؟
وقتی بحث جدایی و طلاق به میان میاد بسیاری از افراد نمیدونن که قبل از رسیدن به مرحله دادگاه چند جلسه مشاوره باید بگذرونن. این موضوع که در قانون جدید مشاوره قبل از طلاق اجباری شده نه تنها می تونه به کاهش درگیری ها کمک کنه بلکه ممکنه راهی برای حفظ رابطه باشه. تو این مقاله قصد دارم تجربه خودم از شرکت در مشاوره قبل از طلاق و همچنین سوالات رایجی که توی ذهن خودم و دوستانم بوده رو باهاتون در میون بزارم.
چرا مشاوره قبل از طلاق اجباریه؟
از تجربه شخصی و چیزایی که از دیگران شنیدم بیشتر مردم اصلاً خبر ندارن که چرا این مشاوره ها اجباری شده. هدف از این جلسات اینه که جلوی تصمیم گیری های عجولانه و تحت فشار گرفته بشه. بسیاری از مشاورها تلاش می کنن تا زوج ها رو به توافق و حتی گاهی آشتی برسونن. این جلسات بیشتر به خاطر اینه که اطمینان حاصل بشه زوجین با دید باز و منطقی تصمیم به جدایی گرفتن.
چند جلسه مشاوره لازمه؟
از تجربه خودم می تونم بگم که حداقل سه تا پنج جلسه مشاوره لازم هست اما این تعداد ممکنه بسته به وضعیت هر زوج و تشخیص مشاور بیشتر هم بشه. تو جلسه اول مشاور بیشتر سعی می کنه بفهمه مشکل کجاست و آیا این مشکل قابل حل هست یا نه. خیلی وقتا اگه مشکل خیلی جدی نباشه تو همون جلسه اول میشه راه حل هایی پیدا کرد.
آیا باید هر دو طرف حضور داشته باشن؟
اینجا یکی از چالش های بزرگی که من و همسر سابقم داشتیم مطرح میشه! تو خیلی از مواقع یکی از زوج ها برای حضور در جلسات مقاومت میکنه. برای من که به شدت به دنبال جدایی بودم این سوال پیش اومد که آیا حتماً همسرم باید توی جلسات باشه یا نه؟ جواب اینه که مشاوره قبل از طلاق حتماً باید با حضور هر دو طرف انجام بشه مگر اینکه شرایط خاصی مثل عدم حضور یکی از زوجین (مثلاً زندگی در خارج از کشور) وجود داشته باشه.
جدول توضیحی : مواردی که در جلسات مشاوره مورد بررسی قرار می گیرد
موضوع | توضیحات |
بررسی دلایل طلاق | مشاور سعی می کند تا دلایل هر دو طرف را بشنود و بررسی کند. |
امکان بازسازی رابطه | در برخی موارد مشاور راهکارهایی برای حفظ و بهبود رابطه ارائه می دهد. |
تأثیرات طلاق بر فرزندان | اگر زوجین فرزند داشته باشند تأثیرات طلاق بر آنان بررسی می شود. |
تصمیم گیری نهایی | پس از چند جلسه تصمیم نهایی در مورد ادامه یا قطع رابطه گرفته می شود. |
آیا همه زوج ها باید به مشاوره برن؟
قانون جدید ایران میگه که همه زوج ها قبل از درخواست طلاق باید مشاوره برن. این قانون شامل طلاق های توافقی هم میشه. حتی اگه شما و همسرتون کاملاً مطمئن باشید که می خواید از هم جدا بشید باز هم باید این پروسه رو طی کنید. این موضوع برای من جالب بود چون فکر می کردم اگه توافق کرده باشیم نیازی به مشاوره نیست اما طبق قانون این کار برای همه ضروریه.
جدول دوم : مدت زمان هر جلسه مشاوره
جلسه | مدت زمان |
جلسه اول | ۴۵ تا ۶۰ دقیقه |
جلسه دوم | ۶۰ دقیقه |
جلسه سوم | بسته به مشکل ممکن است طولانی تر باشد (تا ۹۰ دقیقه) |
آیا میشه بدون حضور مشاور به توافق رسید؟
تو خیلی از موارد خود افراد تصور می کنن که نیازی به مشاوره ندارن و می تونن به تنهایی مشکلاتشون رو حل کنن. ولی مشاوره به عنوان یک میانجی بی طرف می تونه خیلی از مسائل رو روشن کنه. برای من و همسر سابقم این قضیه خیلی مفید بود. ما فکر می کردیم همه مشکلات رو می دونیم ولی مشاور به ما نشون داد که چقدر سوءتفاهم ها و انتظارات نادرست بینمون بوده.
آیا همیشه مشاوره کارسازه؟
راستش نه! من خودم توی چند جلسه مشاوره شرکت کردم و هرچند مشاور سعی کرد کمک کنه اما ما به این نتیجه رسیدیم که دیگه نمیتونیم باهم بمونیم. بعضی وقت ها هیچ راهی برای بازسازی وجود نداره و مشاور هم اینو درک میکنه. نکته اینجاست که مشاوره همیشه نباید به آشتی منجر بشه بلکه گاهی هدفش اینه که با کمترین آسیب و درگیری به نتیجه برسید.
هزینه جلسات مشاوره چقدره؟
تو تجربه خودم هزینه ها خیلی متفاوت بود. بسته به محل زندگی و نوع مرکز مشاوره هزینه ها می تونن بین صد هزار تا پانصد هزار تومن برای هر جلسه باشن اما توافقی و بستگی به قرارداد مشاوره ساعتی شما داره . بعضی از مراکز دولتی هم خدمات رایگان یا با هزینه خیلی پایین تر ارائه میدن.
نتیجه گیری
مشاوره قبل از طلاق ممکنه در ابتدا به نظرتون بی فایده بیاد ولی به عنوان کسی که این جلسات رو تجربه کرده می تونم بگم که ارزشش رو داره. حتی اگه به جدایی منجر بشه این جلسات به شما کمک می کنه تا با دید بهتری تصمیم بگیرید. پیشنهاد می کنم اگه در این شرایط هستید نظرات و تجربیات خودتون رو هم توی بخش نظرات با ما به اشتراک بزارید.
پاسخ به چند سوال رایج
۱. آیا اگه یک طرف به مشاوره نره طلاق ممکنه؟ بله ولی باید از طریق دادگاه اثبات کنید که طرف مقابل حاضر به مشاوره نیست و بعد از چندین اخطار پرونده به دادگاه ارجاع میشه.
۲. آیا حضور فرزندان در مشاوره لازمه؟ نه جلسات مشاوره برای زوج هاست ولی در موارد خاص ممکنه مشاور پیشنهاد بده که فرزندان هم در برخی جلسات شرکت کنن.
۳. چقدر طول می کشه تا پرونده طلاق بعد از مشاوره بسته بشه؟ بسته به نوع پرونده ممکنه از یک ماه تا شش ماه زمان ببره.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "مشاوره قبل از طلاق چند جلسه است" هستید؟ با کلیک بر روی خانواده, کسب و کار ایرانی، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "مشاوره قبل از طلاق چند جلسه است"، کلیک کنید.