شایع ترین بیماری کلیه چیست؟ / علایم و راه های درمان را بشناسید

اسمارت تیم گزارش می دهد؛

شایع ترین بیماری کلیه چیست؟ / علایم و راه های درمان را بشناسید

کلیه درد یکی از مشکلات رایجی است که در میان مردان و زنان دیده می شو و یکی از شایع ترین مشکلات در کلیه ایجاد سنگ کلیه است

به گزارش خبرنگار گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری اسمارت تیم، کلیه درد یکی از مشکلات رایجی است که در میان مردان و زنان دیده می شود و یکی از شایع ترین مشکلات در کلیه ایجاد سنگ کلیه است که بسیاری از این عارضه شکایت دارند، بسیاری از افرادی که به سنگ کلیه مبتلا می شوند از آن به عنوان بدترین درد در زندگی خود یاد می کنند و این موضوع می تواند تا پایان دفع سنگ مشکلات زیادی را برای سلامتی ایجاد کند و صدمات فراوانی به مجاری ادراری و بدن وارد کند به همین منظور ابتدا باید به دنبال پیشگیری و در صورت ابتلا به این سنگ کلیه به فکر درمان اساسی باشیم.

مهمترین علت ایجاد سنگ کلیه چیست؟

یکی از موضوعات مهمی که باید مورد پیگیری قرار بگیرد دلایل ایجاد سنگ کلیه است، در همین زمینه محمد اعتمادی نیا پزشک عمومی در گفتگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری اسمارت تیم در مورد دلایل ایجاد سنگ کلیه اظهار کرد: دلایل احتمالی ایجاد سنگ میتواند شامل مواردی مانند، نوشیدن آب کم، افراط در ورزش کردن و یا نبود ورزش در برنامه روزانه، چاقی، سابقه جراحی به دلیل کاهش وزن، خوردن غذای حاوی نمک یا شکر زیاد است البته تجربه وجود عفونت در بدن و سوابق خانوادگی ممکن است در برخی افراد، جزو علل سنگ کلیه باشد. خوردن بیش از حد فروکتوز با افزایش خطر ابتلا به سنگ کلیه رابطه مستقیم دارد که شکر، یکی از مواردی است که حاوی مقدار زیادی فروکتوز است.

وی افزود: بیشترین خطر ابتلا به سنگ کلیه، تولید کمتر از 1 لیتر ادرار در روز است، به همین دلیل سنگ کلیه در نوزادان نارس که مشکلات کلیوی دارند شایع است. با این حال، سنگ کلیه به احتمال زیاد در افراد بین 20 تا 50 سال دیده می شود.

این پزشک عمومی ادامه داد: سنگ کلیه درد شدیدی ایجاد می کند، علایم سنگ کلیه ممکن است تا زمانی که سنگ شروع به حرکت در پایین حالب کند، ایجاد نشود. به این درد شدید کولیک کلیوی گفته می شود. ممکن است از یک طرف کمر یا شکم خود درد داشته باشید.

اعتمادی نیا در ادامه تصریح کرد: در مردان، درد ممکن است به ناحیه کشاله ران منتقل شود، درد قولنج کلیه می آید و می رود، اما می تواند شدید باشد. افراد مبتلا به کولیک کلیوی تمایل به بی قراری دارند.

علایم سنگ کلیه چیست؟

سنگ های کلیه اغلب تا زمانی که حرکت نکرده و وارد حالب ها نشوند، علایمی ایجاد نمی کنند. اما پس از ورود به حالب ها ممکن است در آن جا گیر اوفتاده و خروج ادرار را با مشکل مواجه سازند و لذا منجر به تورم کلیه ها و اسپاسم حالب ها و علایم زیر شوند:
•    درد 
•    سوزش ادرار
•    تغییر رنگ صورتی، قرمز یا قهوه ای ادرار
•    ادرار کدر و بد بو
•    تکرر ادرار
•    قطره قطره آمدن ادرار
•    تهوع و استفراغ
•    تب و لرز 
•    دفع سنگریزه و شن در ادرار

برای دفع سنگ کلیه چه بخوریم

دشمن سنگ کلیه آب است. نوشیدن 6 تا هشت لیوان آب در روز می تواند به دفع سنگ کمک کند. بهترین راه کار برای درمان فوری سنگ کلیه مراجعه به اورولوژیست است تا در صورت نیاز از روش های کم تهاجمی ESWL یا جراحی استفاده کند. با این حال اگر نمی توانید خود را سریع به پزشک برسانید، بهتر است به کمک راه کار های خانگی، درد را موقتا تسکین دهید.

سنگ شکن کنید

سنگ شکنی موج شوک خارج از بدن با استفاده از امواج صوتی سنگ های بزرگ را می شکند تا بتوانند حالب را به راحتی به مثانه شما منتقل کنند. این روش می تواند ناراحت کننده باشد و ممکن است به بیهوشی سبک نیاز داشته باشد. می تواند باعث کبودی در شکم و کمر و خونریزی در اطراف کلیه و اندام های اطراف شود.

ادراروسکوپی

هنگامی که سنگ در حالب یا مثانه گیر می کند، ممکن است پزشک شما از ابزاری به نام اورتروسکوپ برای ازبین بردن آن استفاده کند.
یک سیم کوچک با یک دوربین متصل شده به مجرای ادرار وارد می شود و به داخل مثانه منتقل می شود. سپس پزشک از یک محفظه کوچک برای سنگ انداختن سنگ و برداشتن آن استفاده می کند. سپس سنگ برای تجزیه و تحلیل به آزمایشگاه ارسال می شود.

عوارض سنگ کلیه

اگر سنگ های درون کلیه دفع نشوند، به مرور زمان حرکت می کنند و با ورود به حالب ها باعث ایجاد انسداد می شوند. تحقیقات نشان داده این عارضه فرد را در معرض خطر بیماری های کلیوی قرار می دهد. همچنین بیماری سنگ کلیه برگشت پذیر است و فرد باید تا پایان عمر خود رژیم غذایی درستی را رعایت کند.

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "شایع ترین بیماری کلیه چیست؟ / علایم و راه های درمان را بشناسید" هستید؟ با کلیک بر روی اقتصادی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "شایع ترین بیماری کلیه چیست؟ / علایم و راه های درمان را بشناسید"، کلیک کنید.

نوشته های مشابه