خورشت آلو ساری: طرز تهیه غذای اصیل و محبوب مازندران
خورشت آلو، غذای خوشمزه و محبوب شهر ساری
خورشت آلو ساری، با طعم ملس و عطر دلنشینش، یکی از محبوب ترین و اصیل ترین غذاهای شهر ساری و استان مازندران است که در مهمانی های مجلسی و دورهمی های خانوادگی، دل هر شمالی پسندی را می برد و تجربه ای فراموش نشدنی از آشپزی ایرانی را رقم می زند. اگه به دنبال یه غذای خاص و پرطرفدار شمالی هستید که هم ظاهرش دلربا باشه و هم طعمش حسابی به یاد موندنی، پس خورشت آلو ساری رو از دست ندید! این خورشت بهشتی، با ترکیب بی نظیر آلوهای تازه، رب انار ملس، گوشت نرم و عطر زعفران و گلاب، هر ذائقه ای رو شیفته خودش می کنه. فکر کنید برنج کته یا پلو زعفرانی کنارش باشه و عطرش توی خونه بپیچه، واقعاً که یه غذای تمام عیاره! این غذا، فقط یه خورشت ساده نیست؛ یه تابلوی هنریه که با رنگ های گرم و طعم های متعادلش، شما رو به قلب فرهنگ غذایی ساری می بره. پس آماده باشید که با هم بریم سراغ رازهای پخت این غذای محشر و یه دل سیر ازش لذت ببریم.

خورشت آلو ساری: ریشه ها و رازهای طعم دلبرانه
خورشت آلو ساری، فقط یه اسم نیست؛ شناسنامه طعم های شماله که با هر قاشقش، داستان زندگی و سلیقه مردم مازندران، به خصوص ساروی های مهمان نواز رو روایت می کنه. این خورشت، از اون غذاهاییه که از قدیم توی سفره های شمالی جا خوش کرده و نسل به نسل، دستور پختش با عشق و ظرافت به بقیه رسیده.
ریشه های اصیل ساروی: شاید بگید خورشت آلو توی شهرهای دیگه هم هست، اما خورشت آلو ساری یه چیز دیگه ست! اینجا، توی مرکز مازندران، این خورشت اونقدر محبوبه که پای ثابت مهمونی های مجلسی، مراسم خاص و حتی دورهمی های ساده خانوادگیه. ساروی ها این خورشت رو با یه ظرافت خاصی آماده می کنن که هم اصالتش حفظ بشه و هم طعمش حسابی به یاد موندنی باشه. دسترسیشون به آلوهای باکیفیت و رب انار تازه محلی هم که بماند، همه اینا دست به دست هم میده تا خورشت آلو ساری یه غذای بی همتا بشه.
جادوی طعم ملس: مهمترین ویژگی خورشت آلو ساری، طعم ملس و متعادل اونه. اینجاست که هنر آشپز شمالی خودشو نشون میده. نه ترشِ ترشه که اذیت کنه، نه شیرینِ شیرینه که دل رو بزنه. یه تعادل بین ترشی دلچسب آلو و رب انار، و شیرینی ملایم شکر که طعم این خورشت رو واقعاً جادویی می کنه. این توازن طعم ها، آدم رو یاد طبیعت سخاوتمند شمال میندازه؛ جایی که ترشی و شیرینی، کنار هم یه ترکیب بی نظیر رو می سازن.
جایگاه در سفره های شمالی: از عروسی های باشکوه گرفته تا سفره های شب یلدا و نوروز، خورشت آلو ساری همیشه خودنمایی می کنه. شمالی ها معتقدن غذای خوب، نشون دهنده احترام به مهمونه و چه غذایی بهتر از خورشت آلو که هم پرمحتواس، هم خوش رنگ و لعاب و هم طعمش خاص و بی نظیر! مردم ساری این خورشت رو به قدری دوست دارند که کمتر مهمانی ای پیدا میشه که این غذای خوشمزه رو در سفره شون نبینید.
تفاوت با بقیه خورشت های آلو: خورشت آلو مسما گیلانی، خورشت آلو شیرین شیرازی و … هر کدوم جای خودشون رو دارن و بی شک خوشمزه اند. اما خورشت آلو ساری، با تاکید بر رب انار ملس، استفاده از خلال بادام و گاهی گلاب، یه هویت جداگانه و اصیل پیدا می کنه. این خورشت کمتر شبیه به یه خورش خشک یا آبکیه و بیشتر شبیه به یه معجون غلیظ و پرملات، با رنگی تیره و اشتهابرانگیزه که واقعاً وسوسه انگیزه. پس اگه دنبال تجربه یه طعم اصیل ساروی هستید، این خورشت بهترین انتخابه.
مواد لازم برای یک دیگ خورشت آلو ساروی جانانه (برای ۴ تا ۶ نفر)
برای پختن یک خورشت آلو ساری واقعی و دلپذیر، نیاز به مواد اولیه تازه و باکیفیت دارید. هر کدوم از این مواد، نقش خودش رو توی جادوی طعم و رنگ خورشت ایفا می کنه. اینجا لیستی کامل از هرچیزی که لازم دارید رو براتون آماده کردیم، با تمام جزئیات و نکاتی که ممکنه به دردتون بخوره.
ماده اولیه | مقدار | توضیحات |
---|---|---|
گوشت (مرغ یا گوسفند/گوساله خورشتی) | ۵۰۰ گرم | ترجیحاً ران مرغ یا گوشت گوسفندی با استخوان کوچک برای طعم بهتر |
آلو بخارا یا آلو خورشتی (ملس) | ۲۰۰ گرم (۱ لیوان) | آلوهای گوشتی و با کیفیت، تازه و بدون لک |
پیاز درشت | ۲ عدد | خرد شده نگینی |
سیر | ۳-۴ حبه | رنده شده یا له شده برای عطر بیشتر |
رب گوجه فرنگی | ۱ قاشق غذاخوری (اختیاری) | برای رنگ و قوام بیشتر |
رب انار ملس | ۲-۳ قاشق غذاخوری | با کیفیت و خانگی باشد بهتر است، طعم دهنده اصلی |
زعفران دم کرده غلیظ | نصف فنجان | برای عطر و رنگ بی نظیر، حتماً غلیظ دم شود |
شکر | ۱-۲ قاشق غذاخوری (قابل تنظیم) | بسته به ذائقه و میزان ملس بودن آلو و رب انار |
گلاب | ۱ قاشق چای خوری | برای عطر فوق العاده در انتها، اختیاری اما توصیه می شود |
خلال بادام | ۱/۴ پیمانه (اختیاری) | برای مجلسی تر شدن و بافت، قبلاً خیس و پوست گرفته شود |
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه | به میزان لازم | ادویه های اصلی برای طعم دار کردن |
روغن مایع | به میزان لازم | برای تفت دادن مواد |
آب جوش | به میزان لازم (حدود ۳-۴ لیوان) | برای پخت گوشت و جا افتادن خورشت |
آماده سازی مواد اولیه: سنگ بنای یک خورشت عالی
قبل از اینکه بریم سراغ پخت و پز، لازمه که مواد اولیه رو حسابی آماده کنیم. این آماده سازی ها شاید ساده به نظر برسن، اما نقش مهمی توی کیفیت و طعم نهایی خورشت دارن. پس با دقت و حوصله این مرحله رو طی کنید تا یه خورشت آلو ساری بی نظیر داشته باشید:
-
آلوها: اول از همه، آلوها رو توی یه کاسه بریزید و آب ولرم روشون بگیرید. بذارید حداقل ۳۰ دقیقه تا ۱ ساعت خیس بخورن. این کار باعث میشه آلوها نرم بشن و اگه شن یا هر کثیفی دارن، ازشون جدا بشه. بعد از خیس خوردن، آلوها رو با دقت بشورید و کنار بذارید.
-
گوشت: گوشت رو اگه تکه های بزرگ داره، به اندازه دلخواه (معمولاً خورشتی) خرد کنید. اگه از مرغ استفاده می کنید، بهتره از ران مرغ استفاده کنید که طعم و بافت بهتری به خورشت میده. تکه های گوشت رو تمیز بشورید و بذارید آبشون بره.
-
پیاز و سیر: پیازها رو پوست بکنید و به صورت نگینی خرد کنید. سیرها رو هم پوست بگیرید و رنده یا له کنید. آماده بودن اینا سرعت کار رو بالا می بره.
-
زعفران: از قبل زعفران رو دم کنید. برای این کار، زعفران پودر شده رو توی یه کاسه کوچیک بریزید و کمی آب جوش و یه قالب یخ بهش اضافه کنید. بذارید ۱۰-۱۵ دقیقه بمونه تا حسابی رنگ پس بده و غلیظ بشه.
-
خلال بادام (اختیاری): اگه قصد دارید از خلال بادام استفاده کنید، اون ها رو هم برای ۱۰ دقیقه توی آب ولرم خیس کنید تا نرم بشن و اگه احیاناً پوست اضافه دارن، جدا بشه.
گام به گام: دستور پخت خورشت آلو ساری (یک معجون ساروی)
حالا که همه مواد رو آماده کردیم، وقتشه دست به کار بشیم و این خورشت لذیذ رو بپزیم. مراحل رو با دقت و حوصله دنبال کنید تا یه خورشت آلو ساری جا افتاده و خوش عطر داشته باشید.
مرحله اول: تفت دادن پیاز و گوشت
اول از همه، توی یه قابلمه مناسب، کمی روغن مایع بریزید و بذارید روی حرارت متوسط داغ بشه. پیازهای نگینی خرد شده رو به روغن اضافه کنید و تفت بدید. باید اونقدر تفت بدید تا پیازها سبک و طلایی بشن و حسابی عطرشون بلند بشه. مواظب باشید نسوزن! وقتی پیازها به اندازه کافی تفت خوردن، سیر رنده شده یا له شده رو اضافه کنید و حدود یک دقیقه دیگه تفت بدید. همین که بوی سیر بلند شد کافیه، چون اگه زیاد بمونه تلخ میشه. حالا نوبت گوشته. تکه های گوشت رو به پیاز و سیر اضافه کنید و حرارت رو کمی زیاد کنید. گوشت رو خوب تفت بدید تا آبش کشیده بشه و تغییر رنگ بده و کاملاً قهوه ای بشه. بعد، زردچوبه و فلفل سیاه رو اضافه کنید و یکی دو دقیقه دیگه تفت بدید تا بوی ادویه ها بلند بشه و حسابی به خورد گوشت برن. این مرحله توی طعم نهایی خورشت خیلی مهمه، پس با دقت انجامش بدید.
مرحله دوم: افزودن رب و پخت اولیه گوشت
اگه از رب گوجه فرنگی استفاده می کنید، الان وقتشه که یک قاشق غذاخوری رب رو به مواد اضافه کنید. رب رو خوب تفت بدید تا رنگش باز بشه و بوی خامی اون کاملاً از بین بره. این کار به خوش رنگ شدن خورشت کمک زیادی می کنه. بعد از تفت دادن رب، آب جوش رو تا جایی که روی گوشت رو بگیره (حدود ۳ تا ۴ لیوان) به قابلمه اضافه کنید. وقتی آب شروع به جوشیدن کرد، حرارت رو کم کنید، درب قابلمه رو بذارید و اجازه بدید گوشت برای حداقل ۱.۵ تا ۲ ساعت روی حرارت ملایم خوب بپزه و نرم بشه. اگه از مرغ استفاده می کنید، زمان پخت کمتره و حدود ۴۵ دقیقه تا ۱ ساعت کافیه.
مرحله سوم: اضافه کردن آلو و چاشنی ها
بعد از اینکه گوشت خوب پخت و نرم شد، آلوهای خیس خورده و شسته شده رو که از قبل آماده کرده بودید، به خورشت اضافه کنید. حالا نوبت رب انار ملسه. ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری رب انار رو به خورشت اضافه کنید و خوب هم بزنید. اینجا نوبت تنظیم طعمه؛ یه کمی از خورشت رو بچشید. اگه لازم بود و ذائقه تون شیرین تر یا ملس تر می پسندید، ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری شکر رو اضافه کنید تا طعم ملس دلخواهتون رو به دست بیارید. خلال بادام (در صورت تمایل) و نصف زعفران دم کرده غلیظ رو هم همین الان به خورشت اضافه کنید. نمک خورشت رو هم بچشید و اگه نیاز داشت، کمی نمک اضافه کنید.
مرحله چهارم: جا افتادن و عطردهی نهایی
حالا که همه مواد رو اضافه کردید، اجازه بدید خورشت با حرارت خیلی ملایم برای حداقل ۳۰ تا ۴۵ دقیقه دیگه بپزه تا آلوها خوب نرم بشن، طعم ها حسابی به خورد هم برن و خورشت لعاب بندازه و جا بیفته. توی ۱۵ دقیقه پایانی پخت، بقیه زعفران دم کرده و ۱ قاشق چای خوری گلاب رو اضافه کنید. این کار باعث میشه عطر گلاب حسابی توی خورشت بپیچه و موقع سرو، هوش از سر آدم ببره! خورشت باید به غلظت مناسب برسه و آبکی نباشه، ولی در عین حال کاملاً جا افتاده و روغن انداخته باشه. وقتی دیدید خورشت به اون غلظت و رنگ و بوی مطلوب رسید، یعنی آماده ست. حرارت رو خاموش کنید و اجازه بدید کمی استراحت کنه تا طعم ها عمیق تر بشن. حالا خورشت آلو ساری شما آماده ست برای سرو و لذت بردن!
راز اصلی یک خورشت آلو ساری بی نظیر، پخت آهسته و با حوصله روی حرارت ملایمه. این صبر و حوصله، طعمی فراموش نشدنی به خورشت می ده و اجازه می ده همه عطر و طعم ها حسابی به خورد هم برن و خورشت جا بیفته. پس عجله نکنید و بذارید خورشت کار خودشو بکنه.
فوت و فن های طلایی خورشت آلو ساری: از انتخاب آلو تا عطر نهایی
پختن خورشت آلو ساری شاید به نظر ساده بیاد، اما چندتا فوت و فن داره که اگه بلد باشید، نتیجه کارتون زمین تا آسمون فرق می کنه و یه خورشت باکیفیت و حرفه ای خواهید داشت. اینجا چندتا از این رازهای آشپزی رو براتون رو می کنیم:
-
انتخاب آلو: برای خورشت آلو ساری، بهترین انتخاب، آلوهای گوشتی و باکیفیت هستن که طعم ملس یا کمی ترش دارن. آلو بخارا، آلو برقانی یا آلو سیاه خورشتی ملس گزینه های عالی هستن. حتماً آلوها رو خوب خیس کنید و بشورید تا اگه شن و ماسه دارن، کاملاً پاک بشن. آلوهای خیلی ترش یا خیلی شیرین ممکنه تعادل طعم خورشت رو به هم بزنن.
-
رب انار: کیفیت و طعم رب انار حرف اول رو می زنه. سعی کنید از رب انار ملس و خانگی استفاده کنید. رب انار مرغوب، رنگ و عطر فوق العاده ای به خورشت میده. اگه رب انارتون خیلی ترشه، می تونید مقدار شکر رو کمی بیشتر کنید تا طعم ملس دلخواهتون رو به دست بیارید. بعضی ها رب انار رو کمی با آب رقیق می کنن و بعد به خورشت اضافه می کنن.
-
تعادل طعم ملس: این مهمترین قسمت قضیه ست! اگه خورشتتون خیلی ترش شد، با اضافه کردن کمی شکر (پودر قند) می تونید طعمش رو متعادل کنید. برعکس، اگه خیلی شیرین شد، کمی آبلیمو تازه یا آبغوره اضافه کنید. شمالی ها معمولاً طعم ملس رو دوست دارن، پس زیاده روی توی شیرینی یا ترشی نکنید.
-
زعفران و گلاب: برای اینکه عطر و رنگ زعفران کاملاً توی خورشت پخش بشه، بهتره اون رو در دو مرحله اضافه کنید. نصفش رو همراه آلوها و نصف دیگه رو در ۱۵ دقیقه پایانی پخت. گلاب رو هم حتماً در همین ۱۵ دقیقه آخر اضافه کنید. اگه گلاب رو زودتر بریزید، عطرش می پره و اثری ازش نمی مونه.
-
تفت دادن مواد: تفت دادن کافی پیاز و سیر و گوشت در ابتدای کار، پایه طعم خورشت رو قوی تر می کنه. اجازه بدید پیازها حسابی طلایی بشن و گوشت هم خوب سرخ بشه تا آبش کشیده بشه. این کار باعث میشه خورشتتون حسابی خوش رنگ و خوش طعم بشه.
-
پخت با شعله کم: برای اینکه خورشت آلو ساری حسابی جا بیفته و لعاب دار بشه، باید روی شعله خیلی ملایم و با حوصله بپزه. هرچی زمان بیشتری برای جا افتادن بهش بدید، طعم ها عمیق تر میشن و خورشتتون خوشمزه تر میشه.
-
انتخاب گوشت: اگه از مرغ استفاده می کنید، ران مرغ بهترین گزینه ست چون چرب تر و آبدارتره و خورشت رو خوشمزه تر می کنه. اگه گوشت قرمز استفاده می کنید، حتماً از گوشت گوسفندی یا گوساله خورشتی با کیفیت خوب استفاده کنید تا نرم و خوش پخت باشه و طعمش توی خورشت جا بیفته.
خورشت آلو ساری: خوشمزه ای پر از خاصیت!
خورشت آلو ساری فقط یه غذای خوشمزه و مجلسی نیست؛ بلکه یه وعده غذایی کامله که پر از خواص و فواید برای سلامتیه. وقتی دارید از طعم بی نظیرش لذت می برید، یادتون باشه که بدنتون هم داره از یه عالمه مواد مغذی بهره مند میشه.
خواص آلو: آلو یکی از ستاره های این خورشته که سرشار از فیبره. فیبر برای بهبود عملکرد دستگاه گوارش، جلوگیری از یبوست و حفظ سلامت روده ها عالیه. آلو پر از آنتی اکسیدان های قویه که با رادیکال های آزاد مبارزه می کنن و به سلامت سلول ها کمک می کنن. ویتامین های A، C و K هم به وفور توی آلو پیدا میشه که برای تقویت سیستم ایمنی، سلامت چشم ها و استخوان ها خیلی مهمن. علاوه بر اینا، آلو حاوی مواد معدنی مثل پتاسیم و آهنه که برای تنظیم فشار خون و پیشگیری از کم خونی مفیدن.
فواید رب انار: رب انار هم که از پایه های اصلی طعم این خورشته، یه منبع عالی از آنتی اکسیدان هاست، به خصوص پلی فنول ها. این آنتی اکسیدان ها به سلامت قلب و عروق کمک می کنن، می تونن به تنظیم فشار خون کمک کنن و خواص ضدالتهابی هم دارن. انار و رب انار از دیرباز در طب سنتی ایرانی به عنوان یک ماده غذایی مفید و دارویی شناخته شده اند.
خواص گوشت: گوشت (چه مرغ و چه گوشت قرمز) منبع پروتئین با کیفیت بالاست که برای ساخت و ترمیم بافت های بدن ضروریه. گوشت قرمز به خصوص، منبع غنی آهن هست که برای پیشگیری و درمان کم خونی فقر آهن حیاتیه. همچنین ویتامین های گروه B مثل B12 که برای عملکرد صحیح سیستم عصبی لازمه، در گوشت به وفور یافت میشه.
یک وعده غذایی کامل: با ترکیب این سه ماده اصلی (آلو، رب انار، گوشت) به همراه پیاز، سیر و ادویه ها، خورشت آلو ساری به یه غذای کامل و مقوی تبدیل میشه که انرژی لازم رو برای فعالیت های روزانه فراهم می کنه. پس با خیال راحت و با لذت این غذای سالم و مغذی رو نوش جان کنید.
خوردن یک بشقاب خورشت آلو ساری، فقط لذت چشایی نیست؛ بلکه یک بمب انرژی و ویتامینه که حال دل و جسم شما رو با هم خوب می کنه و سلامتی رو به سفره تون میاره!
نحوه سرو و تزیین خورشت آلو ساری: زیبایی در کنار طعم
پختن یه خورشت آلو ساری عالی، نصف کاره. سرو و تزیین اون هم به همون اندازه مهمه تا هم ظاهر غذاتون دلربا باشه و هم لذت خوردنش چند برابر بشه. بعد از اون همه زحمت و وقتی که برای پخت این غذای خوشمزه گذاشتید، حیف نیست که اون رو همین طوری ساده سرو کنید؟
پیشنهاد سرو با برنج: بهترین همراه خورشت آلو ساری، بدون شک برنجه. یه بشقاب کته تازه و دون، یا پلو زعفرانی آبدار و خوش عطر، می تونه تکمیل کننده این غذای بهشتی باشه. ترکیب طعم ملس خورشت با برنج ایرانی، یه تجربه بی نظیره که هیچ وقت از یادتون نمیره.
ایده های تزئین: برای اینکه خورشتتون مجلسی تر و اشتها برانگیزتر به نظر برسه، می تونید از این ایده ها برای تزیین استفاده کنید:
- خلال بادام تفت داده شده: اگه توی خود خورشت خلال بادام نریختید، یا حتی اگه ریختید، می تونید کمی خلال بادام رو توی یه تابه کوچیک با یه قاشق چای خوری روغن خیلی کم تفت بدید تا طلایی و برشته بشه. بعد اون رو روی خورشت بریزید. این کار هم به خوشگلی خورشت اضافه می کنه و هم یه بافت ترد بهش میده.
- زرشک پلویی: کمی زرشک رو هم توی روغن و با شکر کم تفت بدید و روی خورشت بریزید. رنگ قرمز زرشک کنار رنگ تیره خورشت، واقعاً چشم نوازه.
- کمی زعفران دم کرده: اگه زعفران اضافه آوردید، می تونید چند قطره از اون رو روی خورشت یا برنج بریزید تا عطر و رنگ بیشتری به غذا بده.
- برگ های نعنای تازه: برای یه تزیین ساده و باطراوت، چند برگ نعنای تازه رو بشورید و روی خورشت قرار بدید. عطر نعنا هم به جذابیت غذا اضافه می کنه.
یادتون باشه که چشم ها قبل از دهان غذا می خورن! پس با یه چیدمان زیبا و تزیین خوش آب و رنگ، خورشت آلو ساری رو به یه اثر هنری روی سفره تون تبدیل کنید. می تونید کنار خورشت، یه سالاد شیرازی تازه، ماست و خیار یا سبزی خوردن هم بذارید تا سفره تون کامل تر و رنگارنگ تر بشه.
کلام آخر: خاطره ای خوش از ساری در آشپزخانه شما
همون طور که دیدید، خورشت آلو ساری چیزی فراتر از یه غذای سادست؛ یه سفر تمام عیار به دل طعم ها، عطرها و فرهنگ غنی شمال ایران، به خصوص شهر دوست داشتنی ساریه. از انتخاب دقیق مواد اولیه بگیر تا مراحل پخت با حوصله و فوت و فن های ریز آشپزی، هر کدوم از این مراحل باعث میشن که یه خورشت بی نظیر و به یاد موندنی داشته باشید.
امیدواریم با این دستور پخت جامع و نکاتی که براتون گفتیم، شما هم بتونید یه خورشت آلو ساری اصیل و خوشمزه رو توی آشپزخونه خودتون آماده کنید و لذتش رو با عزیزانتون تقسیم کنید. امتحان کردن غذاهای محلی، نه تنها به کشف طعم های جدید کمک می کنه، بلکه ما رو با بخشی از هویت و تاریخ یک منطقه هم آشنا می سازه. پس دست به کار بشید و با پخت این غذای جادویی، عطر شمال رو به خونه هاتون بیارید. مطمئن باشید که طعم ملس و دلنشین این خورشت، برای همیشه توی ذهنتون حک میشه و دلتون رو دوباره هوایی ساری و مردمان مهربونش می کنه.
با پخت خورشت آلو ساری، نه تنها یک غذای لذیذ را تجربه می کنید، بلکه بخشی از فرهنگ غنی و رنگارنگ مازندران را به سفره خود می آورید و خاطره ای خوش و ماندگار می سازید.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "خورشت آلو ساری: طرز تهیه غذای اصیل و محبوب مازندران" هستید؟ با کلیک بر روی گردشگری و اقامتی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "خورشت آلو ساری: طرز تهیه غذای اصیل و محبوب مازندران"، کلیک کنید.