حداکثر سن فرهنگیان – راهنمای کامل شرایط استخدام و بازنشستگی
حداکثر سن فرهنگیان
خب، اگه دلتون برای معلمی و ورود به دانشگاه فرهنگیان می تپه، حتماً سوال حداکثر سن فرهنگیان
مثل خوره افتاده به جونتون. آخرین خبری که داریم اینه که حداکثر سن مجاز برای ورود به دانشگاه فرهنگیان و تربیت دبیر شهید رجایی، ۲۴ سال تمام هست. این سن رو شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب کرده و مبنای محاسبه اش هم اول مهرماه سال تحصیلی جدیده. پس اگه زیر ۲۴ سال هستید و آرزوی معلمی دارید، هنوز وقت دارید برای این مسیر برنامه ریزی کنید. حالا بریم ببینیم پشت پرده این شرط سنی چیه و چه فراز و نشیب هایی رو طی کرده.

دانشگاه فرهنگیان، یه جورایی قلب تپنده آموزش و پرورش کشوره. اینجا جاییه که معلمای آینده تربیت میشن و قراره آینده بچه های این سرزمین رو بسازن. برای همین، ورود بهش هم همیشه رقابت بالایی داره و خب، یه سری شرایط خاص خودش رو هم می طلبه. یکی از مهم ترین و گاهی اوقات پردردسرترین این شرایط، همین شرط سنیه. داوطلبا همیشه دنبال یه جواب قطعی و شفاف برای این سوال بودن که بالاخره سقف سن برای معلمی چنده و چه اتفاقاتی براش افتاده؟ بیایید با هم یه نگاه بندازیم به همه جزئیاتش.
شرایط سنی فعلی و مصوب دانشگاه فرهنگیان
بالاخره بعد از کلی بحث و رفت وآمد، تکلیف سن ورود به دانشگاه فرهنگیان برای ورودی های جدید مشخص شد. این خبر خوب (یا شاید هم نه چندان خوب برای بعضی ها!) رو شورای عالی انقلاب فرهنگی به صورت قطعی اعلام کرده. پس دیگه مثل گذشته نیست که هر سال یه حرفی باشه و داوطلبا سردرگم بشن.
حداکثر سن مجاز در سال های پیش رو: ۲۴ سال تمام!
اگه دلتون می خواد وارد دانشگاه فرهنگیان بشید و معلم بشید، باید بدونید که طبق مصوبه قطعی شورای عالی انقلاب فرهنگی، حداکثر سنتون موقع ورود به دانشگاه، یعنی در تاریخ اول مهرماه سال تحصیلی، نباید از ۲۴ سال تمام بیشتر باشه. یعنی اگه اول مهر امسال، ۲۴ سال و یک روزتون باشه، متاسفانه واجد شرایط سنی نیستید.
شورای عالی انقلاب فرهنگی، مرجع نهایی تعیین سقف سنی برای ورود به دانشگاه فرهنگیان و تربیت دبیر شهید رجایی است و مصوبات آن لازم الاجرا محسوب می شوند.
این مصوبه از سال تحصیلی ۱۴۰۴-۱۴۰۳ به بعد اجرایی شده و به عبارتی، دیگه تکلیف این قضیه روشن شده. منبع قانونی این مصوبه همون شورای عالی انقلاب فرهنگی هست که حرف آخر رو تو این زمینه میزنه. پس دیگه لازم نیست دنبال خبرهای ضد و نقیض باشید و خودتون رو اذیت کنید. این شرطیه که فعلاً پابرجا مونده.
نحوه دقیق محاسبه سن
شاید براتون سوال پیش بیاد که خب، این ۲۴ سال تمام رو چجوری حساب می کنن؟ خیلی ساده ست: ملاک محاسبه سن، تاریخ تولدیه که توی شناسنامه اصلی شما قید شده. این تاریخ رو با تاریخ اول مهرماه سالی که قرار وارد دانشگاه بشید، مقایسه می کنن.
فرض کنید تاریخ ملاک، اول مهر ۱۴۰۵ باشه. اگه شما متولد دوم مهر ۱۳۸۱ باشید، خب در این تاریخ ۲۳ سال تمام دارید و می تونید ثبت نام کنید. اما اگه متولد سی و یکم شهریور ۱۳۸۱ باشید، اول مهر ۱۴۰۵، دقیقاً ۲۴ سال تمام می شید و می تونید ثبت نام کنید. ولی اگه متولد سی ام شهریور ۱۳۸۱ باشید، اول مهر ۱۴۰۵، ۲۴ سال و یک روزه می شید و متاسفانه از نظر سنی مجاز نیستید.
نکته خیلی مهم اینجاست که هیچ گونه تغییر در مدارک هویتی، مخصوصاً تاریخ تولدتون، به هیچ عنوان در قبولی شما تأثیری نداره و اگه مشخص بشه که دستکاری ای انجام دادید، حتی اگه تا مراحل پایانی هم پیش رفته باشید، قبولی تون لغو میشه. پس حواستون حسابی به این مورد باشه و با شناسنامه اصلی خودتون برای ثبت نام اقدام کنید.
تاریخچه تغییرات و تحولات شرط سنی فرهنگیان
سن فرهنگیان یه جورایی انگار تو یه مسیر پر پیچ و خم حرکت کرده و تو سال های اخیر حسابی بالا و پایین داشته. این تغییرات، خیلی از داوطلبان رو نگران کرده و باعث شده ندونن بالاخره باید با چه سنی خودشون رو برای کنکور آماده کنن. بیایید با هم ببینیم این داستان از کجا شروع شد و به کجا رسید.
فراز و نشیب های شرط سنی در سال های گذشته
اگه بخوایم به گذشته نگاه کنیم، می بینیم که شرط سنی دانشگاه فرهنگیان ثابت نبوده. یه زمانی ۲۲ سال بود، بعد یهو قرار شد بشه ۲۰ سال. این کاهش ناگهانی، خیلی اعتراضات رو در پی داشت. داوطلبایی که با امید ۲۲ سالگی برنامه ریزی کرده بودن، با این خبر حسابی شوکه شدن.
یادمه اون موقع چقدر موج اعتراض به راه افتاد و داوطلبان حسابی پیگیر شدن. همین اعتراضات و فشارهای عمومی باعث شد که مسئولین تصمیمشون رو عوض کنن و دوباره سن رو به ۲۲ سال برگردونن. این نشون میده که نظرات و پیگیری های مردم می تونه توی تصمیم گیری ها تاثیرگذار باشه.
بعد از اون ماجرا، نوبت رسید به بحث های داغ برای افزایش سن از ۲۲ به ۲۴ سال. باز هم کلی حرف و حدیث بود تا اینکه در نهایت، شورای عالی انقلاب فرهنگی همونطور که گفتیم، حداکثر سن رو روی ۲۴ سال تمام نهایی کرد.
نقش دیوان عدالت اداری و شورای عالی انقلاب فرهنگی
اینجا بود که پای دیوان عدالت اداری وسط اومد. خیلی از داوطلبان به شرط سنی (مخصوصاً اون ۲۲ سال) اعتراض داشتن و این شرط رو ناعادلانه می دونستن. برای همین، شکایت های زیادی توی دیوان عدالت اداری مطرح شد. دیوان هم با بررسی های خودش، تاکید کرد که تعیین سقف سنی برای دانشگاه فرهنگیان باید یه مصوبه قانونی و مشخص داشته باشه و نمی تونه همین طوری ابلاغ بشه.
نتیجه این پیگیری ها و شکایات این شد که دیوان عدالت اداری، شرط سنی قبلی رو موقتاً ابطال کرد. این ابطال، باز هم یه سردرگمی جدید ایجاد کرد. آیا دیگه شرط سنی ای وجود نداره؟ آیا هر کسی با هر سنی می تونه معلم بشه؟
برای حل این ابهامات و اینکه یه بار برای همیشه تکلیف مشخص بشه، شورای عالی انقلاب فرهنگی وارد عمل شد. این شورا با توجه به اختیارات قانونی که داره، یه مصوبه نهایی و قطعی درباره شرط سنی صادر کرد و همونطور که الان می دونیم، حداکثر سن رو ۲۴ سال تمام اعلام کرد. این کار باعث شد که دیگه بحثی درباره قانونی بودن یا نبودن این شرط وجود نداشته باشه و همه چیز شفاف بشه. در واقع، شورای عالی انقلاب فرهنگی با این مصوبه، به ماجرای کش و قوس های حقوقی شرط سنی یه پایان داد.
آخرین اخبار و پیگیری ها در خصوص افزایش سن فرهنگیان
با اینکه شورای عالی انقلاب فرهنگی حداکثر سن ورود به دانشگاه فرهنگیان رو ۲۴ سال اعلام کرده، اما هنوز هم زمزمه ها و پیگیری هایی برای افزایش این سن وجود داره. خیلی از داوطلبان و حتی بعضی از مسئولین معتقدن که باید این سقف سنی رو بیشتر کرد. بیایید ببینیم الان وضعیت چطوره و چه اتفاقاتی در حال افتادنه.
کارزار و درخواست های داوطلبان برای افزایش سن
خیلی ها، مخصوصاً اونایی که دلشون می خواست معلم بشن اما سنشون کمی از ۲۴ سال بیشتره، دست به کار شدن و کمپین ها و کارزارهای مختلفی رو برای افزایش شرط سنی راه اندازی کردن. این داوطلبان معتقدن که کاهش سن، فرصت رو از خیلی از افراد با استعداد و علاقه مند گرفته که به دلایلی مثل خدمت سربازی یا درس خوندن تو رشته های دیگه، دیرتر تصمیم به معلم شدن گرفتن.
اونا با جمع آوری امضا و ارسال نامه های متعدد به مجلس، وزارت آموزش و پرورش و حتی شورای عالی انقلاب فرهنگی، دارن تلاش می کنن تا صدای خودشون رو به گوش مسئولین برسونن و بگن که نیازه تا این سقف سنی بالاتر بره.
مواضع و پیگیری های مسئولین و نمایندگان مجلس
حالا بیایید ببینیم مسئولین و نماینده ها چی میگن و چه پیگیری هایی انجام شده. این قضیه همیشه روی میز بحث های وزارت آموزش و پرورش و کمیسیون آموزش مجلس بوده:
تاریخ | موضع/خبر | جزئیات |
---|---|---|
۱۱ خرداد ۱۴۰۴ | بررسی افزایش سن در شورا | دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی اعلام کرد که موضوع افزایش سن در دستور جلسه شورا قرار دارد و در صورت تصویب اجرایی می شود، اما پیشنهاد دبیرخانه شورا… |
۰۶ اردیبهشت ۱۴۰۴ | موافقت کمیسیون آموزش مجلس | سخنگوی کمیسیون آموزش مجلس (عظیمی راد) اعلام کرد که کمیسیون با افزایش سن موافق است و وزیر آموزش و پرورش هم نامه ای در این خصوص به شورای انقلاب فرهنگی ارسال کرده. |
۲۶ اسفند ۱۴۰۳ | دیدگاه موافقان و مخالفان | بحث ها درباره مناسب بودن سن ۲۷ یا ۳۰ سال برای ورود به فرهنگیان همچنان ادامه دارد؛ برخی معتقدند سن بالاتر برای معلمی مناسب نیست. |
۲۱ بهمن ۱۴۰۲ | قطعی شدن سن ۲۴ سال | مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی مبنی بر حداکثر سن ۲۴ سال اعلام شد و مقرر شد از سال آینده اجرایی شود. |
۲۷ دی ۱۴۰۲ | پیگیری مصاحبه برای افراد بالای ۲۴ سال | وزارت آموزش و پرورش با تمکین از رای دیوان عدالت اداری، نامه ای برای مصاحبه ۱۳۰ نفر از داوطلبان کنکور ۱۴۰۲ با سن بالای ۲۴ سال به دانشگاه فرهنگیان زد. |
۲۶ دی ۱۴۰۲ | درخواست محاسبه سربازی | نماینده مجلس (حاجی دلیگانی) خواستار محاسبه مدت خدمت سربازی در سقف سنی پذیرش دانشگاه فرهنگیان شد. |
۲۰ آذر ۱۴۰۲ | مخالفت با ۳۰ سال | شورای عالی آموزش و پرورش پس از بررسی پیشنهاد افزایش سن به ۳۰ سال، با این تغییر مخالفت کرد. |
همونطور که می بینید، درخواست هایی برای افزایش سن تا ۲۷ یا حتی ۳۰ سال هم مطرح شده، اما تا الان، اکثریت این پیشنهادها یا به نتیجه قطعی نرسیده یا با مخالفت روبرو شده. مثلاً در آذر ماه ۱۴۰۲، شورای عالی آموزش و پرورش صراحتاً با افزایش سن به ۳۰ سال مخالفت کرد. البته پیگیری ها ادامه داره و باید دید در نهایت چه تصمیمی گرفته میشه.
چشم انداز آینده شرط سنی
با همه این تفاسیر، آینده شرط سنی فرهنگیان چی میشه؟ راستش رو بخواید، با توجه به مصوبه قاطع شورای عالی انقلاب فرهنگی که بالاترین مرجع تصمیم گیری در این زمینه است، احتمال تغییرات اساسی در کوتاه مدت کمه. یعنی فعلاً باید روی همون ۲۴ سال حساب کنید.
البته این به این معنی نیست که دیگه هیچ تغییری نخواهد بود. سیاست گذاری ها همیشه در حال تغییرن و ممکنه در آینده، با توجه به نیازهای کشور به نیروی معلم و فشارهای مردمی یا کارشناسی، این موضوع دوباره مطرح و بررسی بشه. اما برای برنامه ریزی شخصی، بهتره همیشه روی آخرین مصوبات رسمی حساب کنید و نه روی گمانه زنی ها یا پیشنهادها. هرگونه تغییر رسمی، از طریق منابع معتبری مثل سازمان سنجش یا وزارت آموزش و پرورش اعلام میشه و تا زمانی که این اتفاق نیفتاده، قانون همان ۲۴ سال است.
مقایسه شرط سنی فرهنگیان با آزمون های استخدامی آموزش و پرورش
شاید براتون سوال پیش بیاد که چرا ورود به دانشگاه فرهنگیان یه سقف سنی داره، اما وقتی برای آزمون های استخدامی آموزش و پرورش شرکت می کنیم، شرایط سنی متفاوته؟ این یه تفاوت مهمیه که خیلی از داوطلبان رو گیج می کنه. بیایید نگاهی به این تفاوت بندازیم و ببینیم دلیلش چیه.
تفاوت های سنی پذیرش
خب، همونطور که تا الان متوجه شدید، حداکثر سن برای ورود به دانشگاه فرهنگیان ۲۴ ساله. یعنی شما باید قبل از ۲۴ سالگی وارد این دانشگاه بشید تا بتونید درس معلمی بخونید و بعدش استخدام بشید.
اما داستان آزمون های استخدامی آموزش و پرورش فرق می کنه. این آزمون ها برای جذب نیروهای معلم از بین فارغ التحصیلان سایر دانشگاه ها و رشته ها برگزار میشه. معمولاً حداکثر سن برای شرکت تو این آزمون ها بیشتره و تا ۳۵ یا حتی ۴۰ سال هم میرسه. جدول زیر این تفاوت رو بهتر نشون میده:
محل پذیرش | نوع جذب | حداکثر سن مجاز (تقریبی) |
---|---|---|
دانشگاه فرهنگیان/تربیت دبیر شهید رجایی | دانشجو معلم (پذیرش از طریق کنکور سراسری) | ۲۴ سال تمام |
آزمون های استخدامی آموزش و پرورش | فارغ التحصیلان سایر دانشگاه ها | ۳۵ تا ۴۰ سال (بسته به رشته و مقطع) |
این تفاوت سنی، همیشه یکی از بحث های داغ تو محافل آموزشی و بین داوطلبان بوده. خیلی ها معتقدن که باید یه یکپارچگی تو این زمینه وجود داشته باشه.
چرایی این تفاوت و دیدگاه های موجود
شاید براتون سوال پیش بیاد که چرا اینقدر تفاوت سنی هست؟ دلیل اصلی این تفاوت برمی گرده به فلسفه جذب نیرو. دانشگاه فرهنگیان هدفش اینه که نیروی معلم رو از سنین پایین تر جذب کنه و خودش از صفر تا صد تربیتشون کنه. یعنی دانشجو از همون اول که وارد دانشگاه میشه، خودش رو وقف معلمی می کنه و با آموزش های تخصصی و کارورزی، برای این شغل آماده میشه. هدف اینه که معلمای جوون و پرانرژی وارد سیستم بشن و عمر خدمتی طولانی تری داشته باشن.
اما آزمون های استخدامی، داستانشون فرق داره. این آزمون ها برای کسانیه که قبلاً تو دانشگاه های دیگه درس خوندن، مدرک گرفتن و حالا می خوان وارد آموزش و پرورش بشن. اینجا دیگه بحث تربیت از پایه نیست، بلکه جذب نیروهای آماده و با تجربه (که ممکنه از دانشگاه های دیگه فارغ التحصیل شده باشن) مطرحه. برای همین، سقف سنی بالاتری براشون در نظر گرفته میشه تا فرصت برای افراد بیشتری که شاید دیرتر به فکر معلمی افتادن، فراهم بشه.
البته، همونطور که گفتم، دیدگاه های مختلفی هم وجود داره. خیلی از داوطلبان و کارشناسان معتقدن که این تفاوت سنی ناعادلانه است و باید یه سن یکسان برای هر دو روش جذب در نظر گرفته بشه. دلیلشون هم اینه که ممکنه یه نفر با سن بالای ۲۴ سال، واقعاً عشق معلمی داشته باشه و توانایی های بالایی هم داشته باشه، اما چون فرصت ورود به فرهنگیان رو از دست داده، مجبور باشه سال ها منتظر آزمون استخدامی بمونه. این درخواست ها برای یکپارچگی سن، هنوز هم وجود داره و باید دید که آیا در آینده به نتیجه ای میرسه یا نه.
نکات مهم برای داوطلبان فرهنگیان
خب، تا اینجا درباره حداکثر سن فرهنگیان و فراز و نشیب هاش حسابی حرف زدیم. اما به جز سن، یه سری نکات دیگه هم هست که اگه قصد معلم شدن دارید، باید حسابی حواستون بهشون باشه. این نکات می تونه خیلی بهتون کمک کنه تا مسیرتون رو با آگاهی بیشتری طی کنید.
تاثیر سوابق (خدمت سربازی، سوابق کاری و…)
یکی از سوالات پرتکرار اینه که اگه سربازی رفته باشیم یا سابقه کار داشته باشیم، سنمون بالاتر میره؟ جواب این سوال خیلی واضحه: نه، هیچ تاثیری نداره! متاسفانه یا خوشبختانه (بسته به دیدگاهتون)، سوابقی مثل خدمت سربازی، سابقه کار، سابقه تدریس یا هر مورد دیگه ای، به هیچ عنوان باعث نمیشه که سقف سنی ۲۴ سال برای شما افزایش پیدا کنه.
یعنی حتی اگه شما دو سال خدمت سربازی رفته باشید و بخواید برای فرهنگیان ثبت نام کنید، همچنان باید حداکثر ۲۴ سال تمام داشته باشید و اون دو سال خدمت، باعث نمیشه که مثلاً سقف سنتون بشه ۲۶ سال. این یکی از قوانین سفت و سخت دانشگاه فرهنگیانه که باید حسابی بهش دقت کنید تا الکی امیدوار نشید و وقتتون رو هدر ندید.
خدمت سربازی یا سوابق کاری به هیچ عنوان سقف سنی ۲۴ سال را برای ورود به دانشگاه فرهنگیان افزایش نمی دهد و مبنای محاسبه سن، فقط تاریخ تولد مندرج در شناسنامه است.
اهمیت مطالعه دقیق دفترچه کنکور
همیشه یادتون باشه، بهترین منبع اطلاعات، خود دفترچه کنکوره. هر سال قبل از اینکه ثبت نام کنکور شروع بشه، سازمان سنجش آموزش کشور یه دفترچه راهنمای جامع منتشر می کنه که توش همه شرایط و ضوابط پذیرش، از جمله شرط سنی، معدل، بومی گزینی، و هر چیز دیگه ای که لازمه بدونید، با جزئیات کامل قید شده.
شما وظیفه دارید که هر سال، این دفترچه رو خیلی با دقت بخونید. حتی اگه فکر می کنید همه چیز رو می دونید، باز هم یه دور مطالعه کاملش ضرری نداره. چون ممکنه یه بند کوچک یا یه تبصره جدید اضافه شده باشه که شما ازش بی خبر باشید و همین باعث بشه فرصت بزرگی رو از دست بدید. پس قبل از هر کاری، حتماً دفترچه ثبت نام و انتخاب رشته کنکور فرهنگیان همون سال رو دانلود کنید و جزء به جزء بخونیدش.
سایر شرایط مهم پذیرش
البته فقط سن نیست که مهمه، یه سری شرایط دیگه هم هست که باید بهشون دقت کنید. این شرایط شامل دو دسته عمومی و اختصاصی میشه. شرایط عمومی برای همه رشته ها تو کنکور سراسری یکسانه، اما شرایط اختصاصی برای فرهنگیان یه مقدار فرق داره:
- معدل کتبی دیپلم: معمولاً یه حداقل معدل برای ورود به فرهنگیان لازمه.
- مصاحبه اختصاصی: بعد از قبولی تو کنکور، باید توی یه مصاحبه اختصاصی شرکت کنید که توانایی های علمی، عمومی، و شخصیتی شما رو می سنجن.
- گزینش: مراحل گزینش شامل بررسی صلاحیت های عمومی، اعتقادی و اخلاقی میشه.
- معاینات پزشکی: باید از نظر جسمی و روحی سالم باشید و بعضی شرایط خاص پزشکی رو داشته باشید (مثل قدرت بینایی و شنوایی مناسب).
- بومی گزینی: اغلب پذیرش تو دانشگاه فرهنگیان بر اساس منطقه بومی شماست. یعنی هر استانی ظرفیت خاص خودش رو برای بومی های همون استان داره.
اگه دلتون می خواد درباره این شرایط هم اطلاعات بیشتری داشته باشید، می تونید مقاله های دیگه که به صورت تخصصی به هر کدوم از این موارد پرداختن رو مطالعه کنید. مهم اینه که برای ورود به این مسیر، فقط به یک شرط اکتفا نکنید و همه جوانب رو بسنجید.
نتیجه گیری
همونطور که دیدید، حداکثر سن فرهنگیان برای ورود به دانشگاه های تربیت معلم، یعنی دانشگاه فرهنگیان و تربیت دبیر شهید رجایی، ۲۴ سال تمام تعیین شده و ملاک محاسبه هم اول مهرماه سال تحصیلی جدیده. این سن، نتیجه سال ها بحث و بررسی و حتی اعتراضات بوده و در نهایت توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی به صورت قطعی مصوب شده.
با اینکه هنوز هم درخواست هایی برای افزایش این سن وجود داره، اما برای برنامه ریزی شخصی و مطمئن، بهتره روی همین ۲۴ سال حساب باز کنید. فراموش نکنید که سوابقی مثل خدمت سربازی یا سابقه کار، تأثیری روی این سقف سنی ندارن و نمی تونن اونو افزایش بدن.
مهم ترین کاری که باید بکنید، اینه که همیشه اخبار و اطلاعیه ها رو از منابع رسمی و معتبر مثل سازمان سنجش یا وزارت آموزش و پرورش پیگیری کنید و به شایعات توجه نکنید. دفترچه ثبت نام کنکور فرهنگیان هم بهترین دوست شما تو این مسیره و باید حسابی باهاش آشنا بشید.
اگه آرزوی معلم شدن دارید، با برنامه ریزی دقیق، تلاش برای کنکور، و آماده شدن برای سایر مراحل پذیرش مثل مصاحبه، می تونید به این آرزوتون برسید. این مسیر شاید چالش برانگیز باشه، اما اگه عاشق این شغل هستید، قطعاً ارزشش رو داره.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "حداکثر سن فرهنگیان – راهنمای کامل شرایط استخدام و بازنشستگی" هستید؟ با کلیک بر روی آموزش، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "حداکثر سن فرهنگیان – راهنمای کامل شرایط استخدام و بازنشستگی"، کلیک کنید.