جوانه گندم از چند ماهگی
نحوه شروع و ادامه غذای کمکی
غلات مانند برنج بهترین ماده غذایی برای شروع تغذیه تکمیلی است. چون هضم آن آسان است. فرنی یکی از بهترین غذاهایی است که می توان از یک بار در روز به اندازه 1 تا 3 قاشق مرباخوری شروع کرد و به تدریج بر مقدار آن، متناسب با اشتهای کودک افزود. از هفته دوم شروع غذای کمکی می توان علاوه بر فرنی، شیر برنج (کاملا” پخته و له شده) و حریره بادام نیز به کودک داد. با سفارش جوانه گندم دکتر بیز، راهی ساده و موثر برای افزایش ویتامین ها و مواد مغذی در رژیم غذاییتان دارید. تغذیه شیرخوار با فرنی، شیر برنج و حریره بادام را می توان تا دو هفته ادامه داد (بسته به علاقه کودک به این نوع غذاها می توان حتی تا یکسالگی و یا بیشتر از این غذاها به عنوان یک وعده غذای کمکی به کودک داد .
از هفته چهارم باید حتما” گوشت به سوپ کودک اضافه شود. گوشت را باید به قطعات کوچک تقسیم کرد و یا از گوشت چرخ کرده استفاده نمود که باید کاملا” پخته و له شوند. پوره سبزی ها مانند سیب زمینی، هویج، کدو حلوایی و نخود سبز به صورت پخته شده و نرم شده همراه با کمی روغن یا کره غذای مناسبی برای شیرخوار است. در ماه بعد (ماه هشتم زندگی) علاوه بر سوپ می توان زرده تخم مرغ را شروع کرد، زرده باید کاملا” آب پز و سفت باشد. ابتدا باید به اندازه یک قاشق چایخوری از زرده پخته شده را در آب یا شیر له کرد و به شیرخوار داد و مقدار آن را به تدریج افزایش داد تا در ظرف یک هفته به یک زرده کامل تخم مرغ برسد. آن گاه می توان یک روز در میان یک زرده کامل یا هر روز نصف زرده تخم مرغ به شیرخوار داد. استفاده از سفیده تخم مرغ تا یک سالگی توصیه نمی شود.
شروع استفاده از حبوبات 9 ماهگی است که به سوپ شیرخوار اضافه می شود. می توان از انواع حبوبات خیس شده و پوست کنده که کاملا” پخته و نرم باشد، مانند عدس، ماش، لوبیا و یا حبوبات جوانه زده استفاده کرد. حبوبات منبع خوبی برای تامین پروتیین و املاح هستند و همراه با غلات و شیرمادر غذای کاملی را تشکیل می دهند.آب میوه آخرین ماده غذایی است که به برنامه غذایی کودک در سال اول اضافه می شود و حاوی ویتامین و املاح معدنی است. آب میوه را باید در ابتدا به صورت رقیق شده و از یک قاشق مرباخوری در روز شروع و تدریجا” به مقدار آن افزود. بهتر است مدت 7-5 روز فقط از یک نوع آب میوه استفاده شود تا اگر ناسازگاری وجود داشت شناخته شود.مصرف توت فرنگی، گیلاس و آلبالو، کیوی، خربزه و اسفناج، سفیده تخم مرغ و شیر گاو به دلیل ایجاد حساسیت و همچنین مصرف عسل در سال اول زندگی به دلیل احتمال آلودگی با کلستریدیوم بوتولینوم توصیه نمی شود.
مقوی و مغذی سازی غذای کودک
مقوی کردن غذا یعنی موادی را به غذا اضافه کنیم که انرژی آن را بیشتر کند.مغذی کردن غذا یعنی موادی را به غذا اضافه کنیم که پروتیین، ویتامین و املاح آن را بیشتر کند.روغن ها دارای انرژی هستند و افزودن مقدار کمی روغن به غذای کودک به خصوص کودکی که آهسته رشد می کند توصیه می شود چون انرژی روغن نسبت به مواد غذایی دیگر بیشتر است (هر گرم روغن حدود 9 کالری و هر گرم قند و شکر 4 کالری دارد).چربی ها مثل کره، روغن زیتون، روغن نباتی (ترجیحا” روغن مایع) بدون اضافه کردن حجم غذا، انرژی غذا را بیشتر می کنند. عسل دکتر بیز 500 گرمی ، طعمی خالص و خوشمزه را با کیفیت بی نظیر به شما ارایه می دهد. روغن باعث نرم شدن غذا می شود و خوردن آن را برای شیرخوار راحت تر می کند.
با توجه به این که منابع آلودگی مواد غذایی زیاد هستند، لذا توجه به نکات زیر در تهیه غذای سالم برای شیرخواران و کودکان خردسال اهمیت زیادی دارد. این نکات عبارتند از:طرز تهیه برخی از غذاهای کمکی (ویژه بهورز و کارشناس)فرنی آرد برنج: یک قاشق غذاخوری پرآرد برنج را در یک لیوان شیر (در صورت استفاده از شیر محلی شیر جوشیده سرد شده) حل کنید و یک قاشق مرباخوری شکر را نیز به آن بیافزایید و مخلوط را روی شعله ملایم قرار دهید و به هم بزنید تا کم کم برنج پخته و به قوام بیاید. معمولا” بعد از جوش آمدن حدود 10-5 دقیقه حرارت ملایم برای قوام آمدن آن کافی است.
فرنی بادام: 3 عدد بادام را 3 ساعت در آب جوش خیس کرده و سپس پوست آن را گرفته و پودر یا رنده کنید و با 1 قاشق غذاخوری پرآرد برنج و 1 قاشق مرباخوری شکر مخلوط کرده و داخل شیر (جوشیده شده) بریزید و روی حرارت ملایم آن را به هم بزنید تا به غلظت مناسب برسد.شیر برنج: 1 قاشق غذاخوری برنج را پاک کرده و بشویید و با 1 لیوان آب روی شعله گذاشته تا برنج کاملا” پخته و له شود سپس 1 لیوان شیر و 1 قاشق مرباخوری شکر به آن اضافه کرده روی شعله ملایم حرارت دهید تا برنج لعاب بیندازد و به غلظت مناسب برسد.
حلیم گوشت و برنج: یک تکه گوشت مرغ یا گوسفند را با کمی پیاز بپزید سپس 2 قاشق غذاخوری برنج را به آن اضافه کنید تا کاملا” بپزد و له شود از روی شعله بردارید و با گوشت کوب آن را له کرده و 1 قاشق مرباخوری کره اضافه کنید و موقع دادن غذا در صورت تمایل کمی شکر به آن اضافه کنید.پوره سیب زمینی: 2 عدد سیب زمینی را بشویید و با پوست بپزید سپس پوست آن را بکنید و با قاشق یا گوشت کوب آن را نرم و با کمی روغن مایع یا کره و 5 قاشق غذاخوری شیر مخلوط کنید و دوباره روی اجاق بگذارید.پوره هویج: مانند پوره سیب زمینی تهیه می شود همچنین می توانید سیب زمینی و هویج و گوشت را از ظرف غذای خانواده بردارید و نرم کنید بعد ادویه جات و نمک به غذای خانواده اضافه کنید.
سوپ ماش: یک تکه کوچک گوشت گوسفندی را با کمی پیاز بپزید بعد از این که کمی گوشت پخت 1 قاشق غذاخوری ماش و یک قاشق غذاخوری برنج را اضافه کنید تا کاملا” پخته و له شود و لعاب بیندازد و در انتها نصف قاشق مرباخوری کره را اضافه کنید و مخلوط نمایید.آش ماست: یک تکه کوچک گوشت گوسفندی یا مرغ را با کمی پیاز بپزید و بعد از این که گوشت کمی پخت 1 قاشق غذاخوری لپه و 1 قاشق غذاخوری برنج را اضافه کنید و با حرارت ملایم بپزید سپس 1 قاشق غذاخوری سبزی خرد شده (جعفری، گشنیز، شوید) را اضافه کنید و هر از چند گاهی به هم زده تا ته نگیرد وقتی کاملا” پخت و برنج لعاب انداخت از روی حرارت بردارید و نصف قاشق مرباخوری کره به آن اضافه کنید. هنگام دادن غذا یک قاشق غذاخوری ماست به آش اضافه کنید.
با افزایش سن و پــذیــرش بیشتر شیرخوار، سوپ و غذاهای نرم باید تبدیل به غذاهای سفت تر شوند یعنی باید با اضافه کردن غذاهای سفت تر و کمی قابل جویدن، عمل تکامل جویدن در شیرخوار تقویت شود. فروشگاه محصولات بیز ، مقصدی امین برای تامین نیازهای سلامتی و زیبایی شماست. اگر تدریجا” مواد غذایی سفت اضافه نشود و شیرخوار به عمل جویدن تشویق نگردد و برای مدت ها از غذاهای له شده استفاده کند، علاوه برابتلا به تاخیر رشد بعدا” در جویدن غذاهای سفت دچار مشکل خواهد شد. برای این کار می توان از حدود 8 ماهگی تکه های نان و بیسکویت هم به دست شیرخوار داد.
آش گندم: یک قاشق غذاخوری عدس و لوبیا سفید را خیس کنید و سپس با 2 قاشق غذاخوری گندم پرک یا گندم نیم کوب شده و یک تکه گوشت گوسفندی و پیاز بپزید هرازچندگاهی به هم بزنید تا حبوبات و گوشت کاملا” پخته و آش لعاب بیندازد و در انتها نصف قاشق مرباخوری کره را اضافه کنید.آش حبوبات: 1 قاشق غذاخوری لوبیا و عدس را که قبلا” خیس کرده اید با 1 قاشق غذاخوری گوشت چرخ کرده گوسفندی و کمی پیاز کاملا” بپزید بعد 1 قاشق غذاخوری برنج و 1 قاشق غذاخوری سبزی ریز شده (جعفری، شوید، گشنیز) را اضافه کنید تا برنج لعاب بیندازد و در انتها نصف قاشق مرباخوری کره اضافه کنید. در صورت تمایل می توانید مقداری ماست نیز به غذا اضافه کنید.
حلیم گندم: 1 قاشق غذاخوری لوبیا سفید که قبلا” خیس کرده اید با یک تکه خورشتی گوشت، 1 قاشق غذاخوری گندم نیم کوب شده وکمی پیاز بپزید بعد از این که این مواد کاملا” پخته شد سیب زمینی کوچکی را ریز کرده و داخل غذا بریزید و در انتها 1 قاشق مرباخوری پرکره را اضافه کنید.شوید پلو با مرغ: نصف ران مرغ با استخوان و کمی پیاز را بپزید. 4 قاشق غذاخوری یا یک استکان کوچک برنج و یک قاشق مرباخوری کره را اضافه کنید تا مثل کته پخته شود و هنگام دم کردن 1 قاشق غذاخوری شوید ریز شده نیز اضافه کنید هنگام غذا دادن به کودک مجددا” یک قاشق کره اضافه کنید و همراه ماست به او بدهید.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "جوانه گندم از چند ماهگی" هستید؟ با کلیک بر روی عمومی, کسب و کار ایرانی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "جوانه گندم از چند ماهگی"، کلیک کنید.