بدعهدی برخی سازمان‌های بیمه‌گر و گرفتاری داروخانه‌ها برای تهیه دارو

اسمارت تیم/کرمان دبیر انجمن داروسازان استان کرمان تاکید کرد که برخی کمبودهای دارویی کاذب است. اگر بیمه‌ها سهمیه خود را پرداخت نکنند داروخانه‌ها نمی‌تواند دارو تامین کنند. داروی موردنیاز وارد استان می‌شود و وقتی نتوانیم بخریم سهمیه کرمان به استان دیگر داده می‌شود.

بدعهدی برخی سازمان‌های بیمه‌گر و گرفتاری داروخانه‌ها برای تهیه دارو

محمد حسیبی امروز پنجم شهریورماه در نشست خبری به مناسبت روز داروسازی اظهار کرد: دانشگاه‌ علوم پزشکی کرمان یکی از دانشگاه‌های انگشت شمار کشور است که داروساز تربیت می‌کند.

وی با اشاره به فعالیت پنج دانشگاه‌ علوم پزشکی استان تصریح کرد: در شهر کرمان ۲۱۲ داروخانه و در کل  ۵۳۴ داروخانه در استان داریم.

به گفته دبیر انجمن داروسازان استان کرمان، ۱۲ داروخانه شبانه‌روزی در شهر کرمان فعال هستند و در جاهایی که داروخانه شبانه‌روزی وجود ندارد در آن مناطق داروخانه کشیک تا زمان باز بودن مراکز درمانی فعال هستند.

وی با اشاره به علل کمبودهای دارویی گفت: گاهی نایابی دارو به دلایل گوناگون به‌صورت کشوری است و این کمبود واقعی است که عمدتاً داروهای بیمارستانی و بیماری‌های خاص ،تخصصی و … هستند.

حسیبی با بیان این مطلب که برخی اوقات کمبود دارو در برند خاص داریم در ادامه درباره کمبود انسولین گفت: انواع انسولین موجود هستند اما کمبود کشوری در انسولین لومیر و نوومیکس داریم و سهمیه استانی این دو قلم دارو در اختیار دانشگاه علوم پزشکی قرار می‌گیرد تا در داروخانه‌های دولتی توزیع شود.

طبق اعلام وی، نوومیکس ایرانی تحت عنوان ویتاسفالمیکس ساخته شده و در نیمه دوم شهریورماه در اختیار همه داروخانه‌ها قرار می‌گیرد.

به گفته دبیر انجمن داروسازان استان کرمان، برخی کمبودها کاذب است. اگر بیمه‌ها سهمیه خود را پرداخت نکنند داروخانه‌ها نمی‌تواند دارو تامین کنند. داروی موردنیاز وارد استان می‌شود و وقتی نتوانیم بخریم سهمیه کرمان به استان دیگر داده می‌شود.

وی در ادامه بیان کرد: بیمه سازمان تامین اجتماعی از ابتدای امسال قسمتی از بدهی سال گذشته خود را بابت خرید دارو پرداخت نکرده است.

حسیبی با تشریح طرح دارویار و مشکلاتی که در این طرح برای داروسازان در اخذ هزینه‌هایشان دارند، گفت: سازمان تامین اجتماعی و سازمان هدفمندی یارانه‌ها مطالبات داروخانه‌ها را حدود شش ماه است که پرداخت نکرده‌اند و در این شرایط موجودی داروخانه‌ها رو به اتمام است و توان خرید جدید و جایگزین دارو برای ارائه خدمات کامل و مطلوب به مردم وجود ندارد.

وی در ادامه سخنانش بیان کرد: در حال حاضر هر کس درخواست راه‌اندازی داروخانه بدهد، طی حداکثر دوماهه پروانه برای فرد صادر می‌شود.

به گفته وی، تخلفات داروخانه‌ها براساس نوع تخلف در دانشگاه علوم پزشکی و کمیسیون‌های تخصصی دانشگاه بررسی و در نهایت مراجع قضایی احکام لازم را صادر می‌کنند.

به گزارش اسمارت تیم، فرزاد دوستی‌شعار عضو هیئت مدیره انجمن داروسازان استان کرمان نیز در این نشست اظهار کرد: مشکل عمده حرفه داروسازی در ایران بدعهدی سازمان‌های بیمه‌گر در پرداخت مطالبات و دخالت‌های نابه‌جای نهادهای بالادستی و ارگان‌های غیرتخصصی و همچنین  نبود نقدینگی داروخانه‌های خصوصی در جذب داروهاست که این مهم سبب سردرگمی بیماران و تشویش اذهان عمومی شده است.

به گفته این عضو هیئت مدیره انجمن داروسازان استان کرمان، بیمه سلامت و نیروهای مسلح تا حدودی در این روزهای سخت در کنار داروخانه‌ها بودند و سهمیه خود را تا حدودی پرداخت کردند.

وی با اشاره به مطالبات داروخانه‌ها، اظهار کرد: در آخرین نامه ارسالی رئیس داروسازان ایران اولتیماتوم داده شده چنانچه تا ۱۰ شهریورماه مطالبات سه ماه داروخانه‌ها پرداخت نشود نسخه‌های تامین اجتماعی آزاد پیچیده می‌شود و ارائه خدمت به بیمه شدگان این سازمان به‌صورت آزاد خواهد بود و با ارائه فاکتور بیمه شدگان را به تامین اجتماعی ارجاع می‌دهیم.

طبق اعلام دوستی‌شعار، امسال صندوق بیمه فولاد (بیمه زغالسنگ) مطالبات داروخانه‌ها را پرداخت نکرده‌ و از اول شهریورماه داروخانه‌ها به بیمه‌شدگان این صندوق به صورت آزاد ارائه خدمت می‌کنند.

براساس نظر این کارشناس، پلتفرم‌ها ارسال دارو به صورت آنلاین مورد تایید انجمن داروسازان ایران نیستند زیرا آئین نامه پلتفرم بدون در نظر گرفتن نظر انجمن‌های تخصصی داروسازی و با فشار بالادستی بوده است که با توجه به اینکه در این پلتفرم‌ها مبدا و مشاوره داروساز وجود ندارد و همچنین اطلاعات محرمانه بیمار در دسترس قرار می‌گیرد.

وی بیان کرد: امیدواریم روی کار آمدن دولت جدید و در وزارت آقای دکتر طفرقندی اوضاع نابسامان رشته داروسازی ساماندهی شود و همچنین از دخالت‌های ارگان‌های غیرتخصصی از جمله وزارت اقتصاد جلوگیری و نظرات مشورتی انجمن‌های تخصصی داروسازی در صدور آئین نامه‌ها و بخشنانه‌ها اخذ شود.

پایان خبر اسمارت تیم

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "بدعهدی برخی سازمان‌های بیمه‌گر و گرفتاری داروخانه‌ها برای تهیه دارو" هستید؟ با کلیک بر روی استان ها، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "بدعهدی برخی سازمان‌های بیمه‌گر و گرفتاری داروخانه‌ها برای تهیه دارو"، کلیک کنید.

نوشته های مشابه