اسراییل در گرداب – اسمارت تیم

اسراییل در گرداب - اسمارت تیم

با توجه به وضع به هم ریخته رژیم صهیونیستی، به نظر می آید ارتش رژیم برای عملیات حمله به رفح با دشواری زیاد مواجه است و این دشواری ها می تواند تخریب بی نتیجه رفح را به چالش جدید آن تبدیل کند.

به گزارش اسمارت تیم، سعدالله زارعی طی یادداشتی در روزنامه کیهان نوشت: در حد فاصل 26 فروردین تا امروز یعنی نزدیک به دو هفته انواعی از رخدادها، رژیم غاصب جنایتکار صهیونیستی را در منگنه قرار داده و منفعل کرده است؛ عملیات سهمگین «وعده صادق»، درگیر شدن مرابطین اسراییل در منطقه ـ به طور خاص ترکیه و اردن ـ با پیامدهای همکاری آنان با این رژیم در جریان عملیات وعده صادق، تظاهرات عظیم ضداسراییلی در دانشگاه های مهم و بزرگ آمریکا و ده ها دانشگاه در اروپا و درگیری نیروهای امنیتی، انتظامی و نظامی این کشورها با دانشجویان و اساتید معترض، آماده شدن دادگاه بین المللی لاهه برای صدور احکام بازداشت برای رهبران سیاسی و نظامی رژیم غاصب به جرم نسل کشی، تشدید درگیری ها میان جوانان فلسطینی با نیروهای امنیتی ـ نظامی رژیم غاصب در کرانه باختری، تشدید اختلافات میان اعضای کابینه نظامی اسراییل، تشدید عملیات های تهاجمی حزب الله و تسری آن به عمق 15 کیلومتری رژیم و توسعه اقدامات انصارالله یمن علیه کشتی ها و ناوهای مرتبط با رژیم، منظومه ای از اقدامات درهم تنیده را علیه اسراییل پدید آورده که بدون شک در طول تاریخ ننگین آن بی سابقه می باشد در این خصوص گفتنی هایی وجود دارد:

1ـ بعضی شخصیت های شناخته شده غربی از جمله «جان مرشایمر» 8 اردیبهشت ماه / 27 آوریل در مصاحبه با «پیرز مورگان» گفت این حماقت اسراییل بود که با حمله به کنسولگری ایران سبب شد ایران احتمالاً به سمت دستیابی به تسلیحات هسته ای حرکت کند و من می گویم اگر ایران به تسلیحات هسته ای دست یابد، جهان امن تر خواهد شد. این عبارت بدان معناست که رژیم غاصب در بازی جنگ، با وجود برخورداری از شبکه ای از مستشاران باتجربه غربی و با وجود پشتگرم بودن به حمایت آنان، عرصه را باخته است و جبهه مقاومت با در اختیار داشتن برگ هایی که رو نکرده می تواند اقدامات رقبای کهنه کار را کنترل کند. البته در صحنه اخیر، مواجهه ایران با چند قدرت اتمی، مواجهه از موضع اتمی نبود و این نشان می دهد همین حالا هم موازنه قدرت کلاسیک دستخوش تغییراتی شده است.

2ـ عملیات وعده صادق صفحه جدیدی در منطقه گشوده است. این صفحه فقط قدرت نمایی ایران نیست، گشودن فصل جدیدی از روابط با دولت های منطقه نیز می باشد. الان منطقه در برابر دو واقعیت قرار گرفته که خواه ناخواه به سمت یکی میل پیدا می کند؛ یک واقعیت این است که دولت های غربی و به ویژه انگلیس و آمریکا طی ده ها سال با سلطه بر کشورهای عرب و غیرعرب منطقه عملاً این کشورها را ضعیف کرده و دست آخر منافع آنان را قربانی رژیم غاصب سرزمین های عربی ـ اسلامی کرده و امروز این دولت ها را در مقابل ملت هایشان هم قرار داده و بنیان آنها را با تهدید داخلی هم مواجه گردانیده است. یک واقعیت دیگر این است که کشوری که طی حدود 40 سال گذشته، در معرض بیشترین تهدید از سوی قدرت های غربی بوده به آنچنان توانمندی هایی رسیده است که دیگر، قدرت های غربی حتی به صورت ایتلاف هم قادر به شکست آن نیستند. ایران یک قدرت متجاوز نیست و وجدان عمومی منطقه می گوید دولتی که در طول 45 سال گذشته حتی رفتارهای خصمانه همسایگان را نادیده گرفته، به دنبال تهدید آنان نیست. ضمناً کشورهای منطقه قاعدتاً درک می کنند که نمی توان در مصاف بین یک کشور اسلامی و قدرت های غربی، تماشاچی بود. در چنین وضعیتی ایجاد رابطه قوی درون منطقه ای و توافقات دو و چندجانبه درون منطقه ای می تواند عمق امنیتی درازمدت برای همه ایجاد کند و جلوی هر رخداد امنیتی نامطلوب را بگیرد.

3ـ راه افتادن موج اعتراضات و تحصن ها در دانشگاه های بسیار مهم آمریکا و کشورهای اروپایی و سرایت آن به دانشگاه ها در نقاط دیگر دنیا برای موضوعی خارج از مرزهای ملی آنها، یک «پدیده مهم» به حساب می آید. اینکه جمعیتی از یک کشور درباره یک موضوع یا رخداد داخلی به خیابان بیایند، نظیر آنچه در جریان جنبش وال استریت آمریکا یا جنبش جلیقه زردها در فرانسه رخ داد، طبیعی و مسبوق به سابقه است ولی اینکه دانشگاه های یک کشور به طور نسبتاً یکپارچه برای موضوعی که در مرزهای جغرافیایی و حتی مرزهای نژادی و دینی آنان هم قرار ندارد، برای روزهای متوالی به خیابان بیایند و هزینه اخراج، مشروط شدن، جریمه های مالی، زندان و ضرب و شتم بپردازند، این یک پدیده بسیار مهم است و نشان می دهد میان سیستم های حکومتی غرب که یهودمحور است و نگرش های نخبگان حتی در دانشگاه هایی که با پول یهودیان و کمپانی های اسلحه سازی تاسیس و اداره می شوند، شکاف عمیق پدید آمده است. از حیث معرفتی نسل جدید در غرب از حاشیه ها به میدان ها آمده اند، پیش از این اعتراضات نهفته «آنتی وارها» که جنبه اجتماعی و سیستمی نداشتند، وجود داشت اما حالا یک جنبش معترض فراگیر در داخل سیستم غرب پدید آمده که می تواند در موضوعات مختلف ورود نموده و تحولات مهمی را در پی داشته باشد. به نظر می رسد دقیقاً به همین دلیل دولت های آمریکا، انگلیس و فرانسه علی رغم شعارهای آزادی و دموکراسی در مواجهه با این جنبش همه قدرت سخت و نرم خود را به طور خیلی عریان به صحنه آورده اند.

این جنبش، دست به نقد یک چالش اساسی برای دولت بایدن می باشد و آن را با مخمصه زیاد مواجه کرده است. حزب دموکرات زمان زیادی ندارد و نشانه ای هم از نزدیک بودن زمان پایان جنگ غزه دیده نمی شود. بنابراین اعتراضات در محیط های نخبگی استمرار می یابد و دوقطبی هواداران اسراییل و مخالفان اسراییل کار دست بایدن و حزب دموکرات می دهد.

4ـ روند تحولات منطقه، دو کشور ترکیه و اردن را به دلیل همکاری با رژیم غاصب و کودک کش در جریان عملیات ضداسراییلی وعده صادق، در وضعیت ضعیف قرار داده است. سخنان توجیه گرانه پی درپی رجب طیب اردوغان و ملک عبدالله بیانگر مخمصه ای است که در آن گرفتار شده اند. وضعیت منطقه بیانگر آن است که هیچ کشور مسلمانی نمی تواند در منازعه ای که یک طرف آن مردم مظلوم غزه، زنان و کودکان شهید، زخمی و آواره فلسطینی هستند، در وضع بیطرفی قرار بگیرد، چه رسد به اینکه مانند دولت های ترکیه و اردن در کنار رژیم قاتل و علیه فلسطینی ها قرار داشته باشند.

طی روزهای پس از عملیات وعده صادق مطبوعات وابسته به رجب طیب اردوغان، ابتدا تلاش کردند تا موضوع را منحرف کرده و با عنوان گذاری جنگ ایران و اسراییل، همکاری اطلاعاتی با رژیم غاصب را لاپوشانی کنند، اما این چیزی نبود که پذیرفته شود لذا اردوغان مدعی شد «هیچ نوع همکاری اطلاعاتی میان پایگاه «کوراچیک» و رژیم صهیونیستی رخ نداده و این پایگاه به طور معمول به تبادل اطلاعات با شرکای خود ـ آمریکا، فرانسه و انگلیس ـ پرداخته است» و حال آنکه می داند در شب عملیات وعده صادق، این سه کشور برای دفاع از اسراییل «حلقه آتش» تشکیل داده و رسماً به جنگ پهپادها و موشک های ایران آمدند.

ملک عبدالله هم برای فراز از ننگی که به بار آورده مدعی شد «جنگ غزه به میدان انتقام ایران و اسراییل تبدیل شده و ما ـ عرب ها ـ قربانی این جنگ نخواهیم شد» و حال آنکه به خوبی می داند فلسطینی ها اولین کسانی بودند که از عملیات ایران احساس راحتی و پیروزی کردند. قدر مسلم هم دولت اردوغان در ترکیه و هم دولت عبدالله در اردن پاسخ خیانت خود به مسلمانان را نه از طرف ایران بلکه از سوی ملت های خود خواهند دید.

با کمال تاسف باید گفت بعضی دولت ها در منطقه علی رغم لطمه هایی که غرب طی ده ها سال به استقلال و حیثیت آنان زده است، حتی در مصاف میان یک کشور اسلامی و غرب، خود را بخشی از جبهه غرب به حساب آورده و زمین و امکانات کشور خود را برای شکست دادن طرف مسلمان در اختیار رژیم غاصب قرار داده اند و جالب این است که بعضی از آنها پشت نقاب اسلام گرایی پنهان شده اند.

5ـ ارتش رژیم غاصب صهیونیستی هفته هاست برای حمله به غزه گارد گرفته و علی رغم آنکه اعلام کرده طرح آماده ای برای حمله گسترده به رفح دارد، این حمله صورت نگرفته است. با توجه به وضع به هم ریخته رژیم، به نظر می آید ارتش برای عملیات با دشواری زیاد مواجه است و این دشواری ها می تواند تخریب بی نتیجه رفح را به چالش جدید آن تبدیل کند. خود این موضوع در کنار از سرگیری شلیک موشک ها از منطقه شمالی غزه و تاکید حماس بر شروط خود در مذاکرات سیاسی؛ وضع رژیم را نشان می دهد.

پایان خبر اسمارت تیم

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "اسراییل در گرداب – اسمارت تیم" هستید؟ با کلیک بر روی عمومی، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "اسراییل در گرداب – اسمارت تیم"، کلیک کنید.

نوشته های مشابه