علایمی که نشان می دهد که مشروب تقلبی مصرف کرده اید

علایمی که نشان می دهد که مشروب تقلبی مصرف کرده اید

آفتاب نیوز :

تایید خبر مسمومیت 29 پزشک با مشروبات الکلی تقلبی در شیراز باز هم بحث مشروبات تقلبی و سمی در کشور را داغ کرده است.

مشروب های تقلبی داستان دنباله داری است که تاکنون جان خیلی ها را گرفته و در حادثه اخیر شیراز هم منجر به از دست رفتن جان یک پزشک و عامل بستری سایر مصرف کنندگان هم شده است. البته آمار دقیقی در این باره اعلام نمی شود، اما آخرین بار تابستان 1402 بود که عباس مسجدی آرانی، رییس سازمان پزشکی قانونی کشور از مرگ مجموعا 644 نفر در پی مصرف الکل تقلبی خبر داد. حالا پس از انتشار اخباری مبنی بر مسمومیت دسته جمعی حدود 29 نفر از پزشکان در شیراز، گفته می شود که دادستانی قصد ورود به این حادثه و تشکیل پرونده در این خصوص دارد. برخی هم عنوان می کنند که چطور پزشکان قادر به تشخیص مشروب تقلبی از غیرتقلبی نبوده و دچار چنین خسارت زیانباری شده اند.

دکتر شاهین شادنیا، رییس بخش ICU مسمومین بیمارستان لقمان حکیم تهران در این باره می گوید: هیچ روشی برای تشخیص الکل تقلبی وجود ندارد و تمام روش هایی هم که در فضای مجازی برای تشخیص آن ها عنوان می شود شاید تا حدودی کمک کننده باشند، اما درباره هیچ کدام قطعیت برای تشخیص وجود ندارد.

شادنیا ادامه می دهد: اگر الکی دارای بو بود، نمی توان به سمی بودن یا نبودن آن حکم داد یا اگر رنگ خاصی داشت، با قطعیت اعلام کرد که تقلبی است. الکل زردرنگ صنعتی است، اما همان را هم ماده ای اضافه می کنند که رنگش سفید می شود. الکل اگر بو داشته باشد هم به دلیل الکل طبی است، اما شاید میزان آن کم و درصد زیادی الکل سمی در مشروب وجود داشته باشد. به همین دلیل به جز روش های آزمایشگاهی که آزمایش های سم شناسی روی نمونه الکلی انجام می شود هیچ روشی برای اعلام قطعیت یک الکل سمی یا غیرسمی وجود ندارد.

چوب و هنر_F پلاس 
این متخصص سم شناسی و مسمومیت ها، درباره این که آیا در کشور ما توزیع مشروبات تقلبی زیاد است یا خیر، بیان می کند: آمار دقیقی در این باره ندارم، اما طی سال های مختلف و هر دوره ای مسمومیت با الکل های سمی رخ داده است. سوابق این مساله در بندرعباس، قم، شیراز و شهر های دیگر وجود داشته است. در دوره کرونا هم موارد مصرف با الکل های سمی و تقلبی افزایش پیدا کرد. ما فقط تعداد بیماران را می بینیم و در برخی زمان ها این مساله با پیک بیماران مواجه می شود و دوباره افت می کند.

او در پاسخ به این سوال که بروز این پیک ها آیا دلایل خاصی دارد، عنوان می کند: به فصل یا تاریخ خاصی ربط ندارد و به صورت رندم و پراکنده این مساله را در دوره های مختلف می بینیم.

رییس بخش ICU مسمومین بیمارستان لقمان حکیم تهران درباره این که برخی مصرف کنندگان این مشروب ها به دلیل مشکلات قانونی به مراکز درمانی مراجعه نمی کنند و بیشتر در معرض خطر قرار می گیرند، بیان می کند: در این باره بحث قانونی وجود ندارد و بیمارستان تنها مرکز ارایه خدمات درمانی است. بیمارانی هم که با مسمومیت های الکلی به بیمارستان ها مراجعه می کنند، صرفا درمان می گیرند، مگر این که خود بیمار قصد شکایت از شخص ارایه کننده مشروب تقلبی را داشته باشد. تاکنون هم ما هیچ موردی نداشتیم که بیمار به دلیل مصرف مشروبات تقلبی مراجعه کرده و به جایی گزارش شده باشد.

شادنیا دلیل اصلی علت تاخیر در این مراجعات را این مساله عنوان می کند که بیمار در مراحل اولیه متوجه مسمومیت ناشی از مصرف الکل نمی شود و در توضیح بیشتر می گوید: علایم این مسمومیت غیراختصاصی است و کسی که الکل های سمی و مشروب تقلبی مصرف کرده، در ابتدا همان علایم به اصطلاح مستی را دارد. به تدریج علایمی مثل سردرد، تهوع و استفراغ در فرد بروز می کند و افراد این شرایط را ناشی از مصرف الکل در نظر می گیرند. بعد از 12 تا 24 ساعت به تدریج علایم مسمومیت با الکل های سمی خودش را نشان می دهد، اما تاخیر در زمان مصرف تا مراجعه به مرکز درمان رخ داده است.

این پزشک درباره این که افراد چطور می توانند در بازه زمانی کوتاه تر متوجه چنین مسمومیت هایی شوند، عنوان می کند: علایم اولیه مشابه مصرف مشروبات الکلی عادی و غیرسمی است، اما به تدریج فرد دچار سردرد، تهوع و استفراغ می شود. بسیاری از این بیماران دچار علایم بینایی می شوند، خواب آلودگی و کاهش سطح هوشیاری در آن ها رخ می دهد. اما به دلیل این که چنین علایمی با تاخیر بروز می کند، بیمار زمان حیاتی برای درمان اقدامات درمانی را از دست می دهد، چون عوارض مسمومیت و تاخیر در درمان ایجاد شده و به نوعی شاید شانس بهبودی از دست رفته باشد.

او توصیه می کند که اگر به هر دلیلی افراد مشروبات تقلبی مصرف کردند، در صورت بروز چنین علایمی به سرعت به مرکز درمانی مراجعه کنند تا بررسی های اولیه صورت بگیرد. آن ها نباید منتظر بروز علایم شدیدتر و تاخیری شوند، چون نکته مهم این است که زمان طلایی برای اقدامات درمانی از دست نرود.

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "علایمی که نشان می دهد که مشروب تقلبی مصرف کرده اید" هستید؟ با کلیک بر روی پزشکی، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "علایمی که نشان می دهد که مشروب تقلبی مصرف کرده اید"، کلیک کنید.

نوشته های مشابه